Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Amerikanci traže da se svi u Hong Kongu suzdrže od nasilja

None Foto: TYRONE SIU/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Hong Kong od početka lipnja proživljava svoju najtežu političku krizu nakon što se 1997. vratio pod kinesku vlast. Zračna luka  otkazala je u ponedjeljak sve letove zbog prosvjednika koji prosvjeduju četvrti dan

 Jedan američki visoki vladin dužnosnik pozvao je u ponedjeljak "strane u Hong Kongu da se suzdrže od svakog nasilja" i na poštivanje "različitih političkih stajališta".

"U interesu društva je da se poštuju različita stajališta i da se mogu slobodno i mirno izraziti. Sjedinjene Države zahtijevaju od strana da se suzdrže od svakog nasilja", rekao je neimenovani visoki dužnosnik administracije predsjednika Donalda Trumpa.

Američki predsjednik do sada nije komentirao nemire u Hong Kongu i rekao je da Pekingu ne trebaju savjeti, dodavši da prosvjednici "traže demokraciju".

Hong Kong od početka lipnja proživljava svoju najtežu političku krizu nakon što se 1997. vratio pod kinesku vlast.

Zračna luka Hong Konga otkazala je u ponedjeljak sve letove zbog prosvjednika koji već četvrti dan nastavljaju mirne prosvjede na aerodromu, a policija je prvi put od početka prosvjeda upotrijebila vodene topove. Peking je pooštrio ton i naveo da u prosvjedima vidi "znakove terorizma".

Komentari (12)
  • "amerika traži" haha. mislim da su izabrali krivu adresu za uvođenje svojih pravila.

    12. 8. 2019,   23:34
  • a sta Amerikanci imaju s Hong Kongom? jel oni sebi stvarno daju za pravo svima govoriti sto ce i kako ce

    12. 8. 2019,   23:19
  • Kojeg li cinizma, ironije i bezobrazluka, amerikanci traže da se u Hong kongu suzdrže od nasilja i demonstracija, pa tko su oni da imaju obraza to tražiti kad su u svijetu nakon 2. svjetskog rata napravili još trideset ratova i direktno odgovorni za smrt 40. milijuna ljudi.

    13. 8. 2019,   06:49