Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Andora: Petorica radnika mrtva u padu s vijadukta

None Foto: AFP 8

Gomila željeza i betona odnijela je sa sobom živote petorice, a još šest radnika je ozlijeđeno. Većina žrtava su Portugalci. Šest ih je u bolnici

Metalna konstrukcija vijadukta koji s glavnom cestom povezuje tunel Dos Valires u dolini Massani u pirenejskoj kneževini Andori srušila se u subotu oko podne. Na vijaduktu je u tom trenutku radilo 60 radnika. Spasitelji su iz ruševina oko 100 metara visoke metalne konstrukcije izvukli mrtve i ozlijeđene radnike. Poginula su petorica, a od šestorice ozlijeđenih radnika jedan se nalazi u bolnici u Barceloni, dok su ostala petorica liječe u bolnici u Andori. Svi se dobro oporavljaju. Vlasti su objavile kako su većina stradalih portugalski državljani. Radili su u nekoliko tvrtki koje su zaposlene na gradnji vijadukta. Radnici su, prema prvim informacijama, prije urušavanja nanijeli novi sloj armiranog betona na konstrukciju. Ispod gomile urušenog betona i metala spasilačke su ekipe cijelu noć tražile zarobljene radnike. Jučer su spasioci još izvlačili trupla. I policija je došla na mjesto nesreće.
Pokušat će što prije otkriti zašto se urušila metalna konstrukcija. Na teren je jučer došao i Jaume Bartumeu, šef andorske vlade. Obišao je ruševine pa nastavio prema bolnici u kojoj su ozlijeđeni radnici. Brzojav sućuti obiteljima stradalih uputili su francuski predsjenik Nicolas Sarkozy i španjolski biskup.

Komentari (2)
  • neso dobro zešalali

    8. 11. 2009,   13:51
  • Eto, da su im most gradili Bosanci, ne bi imali ovakvih problema. Vidi Njemačke, cijelu ju sagradili Bosanci i sve stoji, ništa se nije srušilo.

    8. 11. 2009,   15:22