Obavijesti

News

Komentari 140

Andrej Plenković: Očekujem da sve ovo danas bude gotovo...

Andrej Plenković: Očekujem da sve ovo danas bude gotovo...
1

Ako je bilo pitanje jesmo li čuli poruke, jesmo. Jesmo li povećali plaće? Jesmo. Hoćemo li povećati za 6 posto? Hoćemo. Hoće li plaća porasti za 18,3 posto? Hoće, rekao je premijer Andrej Plenković

VIDEO

Pod motom 'Hrvatska mora bolje', preko 200 autobusa iz svih dijelova zemlje krenulo je prema Zagrebu na veliki prosvjed Sindikata učitelja i Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

00:15

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak rekla je kako su se odnosni između sindikata i Vlade konačno izvukli iz ukopanih rovova i da su na stol stavljene konkretne analize i argumenti. 

Građani, ovo je ruta kojom idu prosvjetari: Pripazite na gužve!
Građani, ovo je ruta kojom idu prosvjetari: Pripazite na gužve!

Navodno je i ponuda na stolu. Šef Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec rekao je da bi nastava, ako se danas dogovore sindikati i Vlada, mogla početi već u četvrtak. Na tom su tragu i izjave premijera Andreja Plenkovića. 

- Čuli smo poruke o važnosti obrazovanja, ne samo da smo je čuli, već je i znamo. Proračun Ministarstva znanosti i obrazovanja ima 18,3 milijardi kuna, najviše u povijesti. Reforma nam treba za radna mjesta budućnosti. Dijalog je stalan, bit će ga i danas popodne nakon prosvjeda - rekao je Andrej Plenković, prenosi N1 televizija.

- Apeliram na sindikate da vode računa o tome da bi bilo dobro da djeca što prije krenu u školu. Ako je bilo pitanje jesmo li čuli poruke, jesmo. Jesmo li povećali plaće u dosadašnjem mandatu? Jesmo. Hoćemo li je povećati za 6 posto? Hoćemo. Hoće li plaća porasti za 18,3 posto? Hoće. Mislim da imamo rješenje. Cilj je da djeca idu u školu i da nastavnici budu zadovoljno. Očekujem da danas sve završi - dodao je Plenković.

Pokretanje videa...

01:08
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 140
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature