Obavijesti

News

Komentari 38

VIDEO Plenković: Svjesni smo da je pravosuđe važno, ali suci imaju veće plaće nego ministri

VIDEO Plenković: Svjesni smo da je pravosuđe važno, ali suci imaju veće plaće nego ministri

Ja imam 3195 eura plaću, ministri imaju 2363 eura, suci Vrhovnog suda 3154. Svi suci, koje poštujemo, imaju veće plaće nego ministri, rekao je Plenković

VIDEO

Premijer Andrej Plenković obratio se medijima nakon sjednice šireg Predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice. 

POGLEDAJTE VIDEO:

- Osvrnuli smo se na podatke DZS-a koji se tiču nezaposlenosti i zaposlenosti. Najniži broj nezaposlenih, praktički svi oni koji žele u Hrvatskoj raditi, to i mogu - naveo je premijer. 

Osvrnuo se na istup predsjednika Vrhovnog suda te ga nazvao "neobičnim istupom". 

- Svjesni smo koliko je pravosuđe važno i neovisnost sudbene vlasti. Svjesni smo svojih odgovornosti kao izvršna vlast. Čudi me izjava predsjednika Vrhovnog suda, implicira da nismo normalna demokracija. Mi smo itekako svjesni i naše uloge, ali i položaja sudstva u trodiobi vlasti. Poštujemo trodiobu vlasti, ne utječemo na sudove ni na koji način -

- Što se tiče iznosa plaća. Ja imam 3195 eura plaću, ministri imaju 2363 eura, suci Vrhovnog suda 3154. Svi suci, koje poštujemo, imaju veće plaće nego ministri. Prema tome svi ovi suci imaju veće plaće od nas. Zaposleni imaju status državnih službenika i namještenika. Pravosudni djelatnici imaju drugi status. Nisam vidio da je netko to pitanje prije pokretao - dodao je.  

Ističe i kako stvaraju pretpostavke da se sve te nelogičnosti pokuša nakon niza godina staviti u kontekst koji je pravedan.

- Ministar pravosuđa im je to objasnio i da će doći dodatnog povećanja plaća, ali to se neće dogoditi sada. Mi sve razumijemo, ali postoje nekakvi realni okviri. Promjenom za 1 euro da se sudskim službenicima izađe u susret digli bi sve ove službenike s kojima smo postigli dogovor - rekao je.

Dotaknuo se i moguće koalicije Možemo i SDP-a na što je rekao da se time ne opterećuje već gledaju da ispune do kraja svoja predizborna obećanja. Tu je iskoristio priliku da nabroji sve uspjehe svoje Vlade.

Komentirao je i deset godina članstva RH u Europskoj uniji te napomenuo kako Hrvatsku u EU uvela vlada Jadranke Kosor, a da je SDP došao na gotovo.

- Osjetio sam da nisu napravljeni iskoraci za Schengen i eurozonu i mi smo to popravili. Danas je saldo 10,7 milijardi eura, a to je razlika između onoga što smo uložili i onoga što smo povukli - dodao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva. Traje novi sastanak DP-ovaca
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva. Traje novi sastanak DP-ovaca

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću
SPOMINJE I 'ČUVARA SUHOG ZLATA'

'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću

Podsjećamo, Pupovac je gostujući na N1 televiziji kazao kako Andrej Plenković nije imao drugog izbora, kako je Zoran Milanović krenuo normalno, a završio abnormalno...