Obavijesti

News

Komentari 129

Andrej Plenković: 'Tko god da mi radi o glavi, neće uspjeti'

Andrej Plenković: 'Tko god da mi radi o glavi, neće uspjeti'
1

Ne sumnjam na nikog, ali očekujem od svih koji istražuju ovo, da to istraže do kraja, jer tu se fabriciranjem različitih dokumenata nastojalo destabilizirati političku scenu, kaže premijer

VIDEO

Nakon sastanka Kluba zastupnika HDZ-a, predsjednik stranke, Andrej Plenković odgovorio je na pitanje što misli tko mu radi o glavi, vezano uz aferu SMS i falsificiranje dokumenata, javlja N1.

- Tko god radi, neće uspjeti. Ne sumnjam na nikog, ali očekujem od svih koji istražuju ovo što se kolokvijalno zove afera SMS da to istraže do kraja, jer tu se fabriciranjem različitih dokumenata nastojalo destabilizirati političku scenu - rekao je Plenković.

Komentirajući ulogu savjetnika predsjednice, Vlade Galića, Plenković je rekao da ga poznaje. 

- Znam ga, ali ne da smo najbolji prijatelji, ali smo se vidjeli i znam da je išao kod predsjednice prije nešto više od godine dana - rekao je Plenković.

- Treba tu sve rasvijetliti. Ja to ne govorim kao floskulu da institucije trebaju raditi svoj posao - rekao je Plenković, dodavši da se aferom bave sva tijela koja se time i trebaju baviti.

Komentirao je i to što će se guverner HNB-a, Boris Vujčić, pojaviti na predstavljanju knjige bivše ministrice gospodarstva i potpredsjednice Vlade, Martine Dalić. 

- Ja osobno ne vidim nikakav problem da guverner HNB-a govori o temi koja se ticala i nadležnosti HNB-a. Oni se znaju dosta dugo, bavili su se ovom temom - rekao je Plenković i dodao da će i on doći ako nađe vremena.

Bačić: 'Zabrinjavajuće je da netko na tako perfidan, kriminalan način želi srušiti premijera i Vladu'

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić također je komentirao moguće podmetanje premijeru.

- Ako je točno ono što piše tjednik Nacional, onda bi to bilo vrlo zabrinjavajuće da je netko falsificiranim SMS-ovima pokušao grubo optužiti premijera, time iznuditi njegovu ostavku i vaninstitucionalno rušiti iznimno uspješnu Vladu. Očekujemo da institucije do kraja odrade svoj posao i da se utvrdi tko na takav način, perfidan, kriminalan način želi srušiti Vladu - rekao je i dodao kako još ne sumnja ni na koga.

- To je doista nečuveno da bi se na takav način omalovažilo rad Andreja Plenkovića - rekao je, prenosi RTL.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 129
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.
Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u