Obavijesti

News

Komentari 17

Andrej Plenković: 'U HDZ-u nema nikakve WhatsApp afere'

Andrej Plenković: 'U HDZ-u nema nikakve WhatsApp afere'

Na novinarski upit uoči predstavljanja predsjedničke kandidature HDZ-ove kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović, šteti li stranci da se taj slučaj sada otvara, Plenković je ustvrdio da može samo pomoći stranci...

VIDEO

HDZ-ov predsjednik i premijer Andrej Plenković rekao je u ponedjeljak kako nema nikakve afere, već da postoji ono što je normalno i ono što nije.

- Je l' vam trebalo otvaranje WhatsApp afere u HDZ-u? Da zasjeni kandidaturu predsjednice? - pitao ga je novinar.

- Poslije ćemo, nemojte se sada gurati. Nema tu nikakve afere. Postoji ono što je normalno i što nije - kaže Plenković.

Želi mijenjati izborne zakone, jačati preferencijalne glasove...
Želi mijenjati izborne zakone, jačati preferencijalne glasove...

-To može samo pomoći stranci. Onome tko je dobronamjeran, normalan - odgovorio je na pitanje 'Šteti li to stranci?'.

Predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić rekao je da svi trebaju biti odgovorni  za ono što se piše u WhatsApp i Viber grupama i Facebooku.

Svi koji šire govor mržnje i prijete na grupama apsolutno osuđujem i mislim da to nije dobro u današnje vrijeme, poručio je. Ako pogledate kroz medije u posljednjih mjesec dana vidjet ćete da sam na to upozoravao i HDZ je uvijek demokratska stranka u kojoj možete reći što god želite, iznijeti svoje mišljenje, ali morate poštivati volju većine, dodao je Mikulić.

Uveo stroga pravila: Kažnjavat će govor mržnje, ali i vrijeđanje
Uveo stroga pravila: Kažnjavat će govor mržnje, ali i vrijeđanje

Na to sam upozoravao i evo sad smo doći u situaciju gdje pojedini članovi šire govor mržnje do prijetnji, mislim da to nije dobro, ali te stvari što i kako će biti, pustite da riješimo unutar stranke, rekao je Mikulić novinarima.

- Sloboda govora mora biti. Naravno da se i mora uvažavati činjenica da pripadate određenoj obitelji ili stranačkoj grupaciji, poštivati pravila ponašanja kluba kojem pripadate - komentirao je Ivan Penava.

- Nisam rekao da podržavam sankcije jer nisam iskreno upoznat sa sadržajima ovog našeg razgovora, ali načelno, uvijek sam za slobodu govora, naravno da je to vid demokracije, ali i za poštivanje grupe kojoj pripadate jer vas to čini grupacijom - dodao je Penava.

- Ako se tamo predsjednika stranke kritizira? Je li to po vama dopušteno ili ne? - upitao ga je novinar.

- Kritika načelno da. Treba se odmjeriti, razlog je tajming, vrijeme, sve to igra, tu bi trebalo pojedinačno prići situaciji, objektivno o tome odlučivati. Nije dobro i ne smije se dogoditi da se ne smije pričat i da se ne smije pričati i da se ne smije čuti suprotno mišljenje. Ali ne može se ni svatko uzeti slobodu u bilo kojem momentu, ključnim momentima bitke za glasove, izbore, komuniciranje nekih ideja, naravno da ni to nije dobro. Stvar je što se komunicira, što se krije iza. Jesu to neke niže  stvari, osobne ambicije ili nešto jako bitno - zaključio je gradonačelnik Vukovara.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa