Obavijesti

News

Komentari 194

'Mi tu nemamo nikakvih dilema kad je riječ o ustaškom režimu'

'Mi tu nemamo nikakvih dilema kad je riječ o ustaškom režimu'
4

Podsjetio je da je objavljeno 37 kurikuluma, a ostala su još dva koja će biti usuglašena. Napomenuo je kako je kurikulum povijesti ponovno postao tema

VIDEO

Premijer Plenković na Vladi se osvrnuo na SDP-ovu interpelaciju o nabavi borbenih aviona koja je odbijena u Saboru. 

- Rasprava i uvjerljiv rezultat glasovanja pokazali su da je ta interpelacija neosnovana, neutemeljena i netočna. Zbog sigurnosti Hrvatske Vlada je i dalje privržena kupnji višenamjenskih aviona zapadne tehnologije - rekao je Plenković.

Osvrnuo se i na obrazovnu reformu napominjući da je Vlada odlučna ispuniti ambiciju da se krene iduće godine u s njezinom primjenom novih kurikuluma u svim predmetima. Podsjetio je da je objavljeno 37 kurikuluma, a ostala su još dva koja će biti usuglašena. Napomenuo je kako je kurikulum povijesti ponovno postao tema. 

Zagreb: Na sjednici Vlade o odabiru strateškog partnera Croatia Airlinesa

- Cilj Vlade je da obrazovni sustav bude prilagođen realnim potrebama tržišta rada, ali i da standard informacija koji mladi moraju dobiti kroz školovanje moraju ukorijeniti djeci ključna identitetska pitanja, detaljno obrazloženu hrvatsku povijest, kulturu i jezik. Cilj nam je da nove generacije jako dobro znaju što su to vrijednosti Domovinskog rata, ali i da se jasno određuju prema Holokaustu i režimima koji su bili najgori tijekom 2. svjetskog rata. Mi tu nemamo dileme kad je riječ o ustaškom režimu. U kurikulumu nema relativizacije holokausta - poručio je premijer. 

Traži se strateški partner za Croatia Airlines

Vlada je pokrenula postupak traženja strateškog partnera za Croatia Airlines, a osnovano je i povjerenstva koje će provoditi taj postupak i predložiti odabir partnera. Ministar prometa Oleg Butković napomenuo je da je nacionalnim programom reformi utvrđeno kako se daljini razvoj i unaprjeđenje poslovanja CA može realizirati samo s ozbiljnim strateškim partnerom.

Zadaća povjerenstva je osigurati dovođenje strateškog partnera sa značajnim iskustvom u civilnom zrakopolovstva koji bi osigurao širenje prometne mreže i povećanje tržišnog udjela imajući u vidu važnost redovnog i cjelogodišnjeg povezivanja u domaćem i međunarodnom zračnom prometu te  potrebu za daljnji razvoj turističkih potencijala Hrvatske.

Zagreb: Na sjednici Vlade o odabiru strateškog partnera Croatia Airlinesa

Zadaća partnera bit će i dokapitalizacija društva, sudjelovanje u obnovi flote sukladno planovima širenja te daljnji razvoj tehničkih servisa. Zadaća povjerenstva je da se osigurati da vlasnik koji će upravljati zrakoplovnom kompanijom bude iz Europske unije s ciljem održavanja operativne licencije zračnog prometa.   

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 194
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.