Obavijesti

News

Komentari 14

Anđeli policajci: Spasili su majku i kćeri i dali im dom

Anđeli policajci: Spasili su majku i kćeri i dali im dom
3

Suprug je zlostavljao Mariju Filips iz Županje i dvije kćeri, u ruševnoj kući dok nisu došli policajci Nikola i Bono. Idući tjedan uselit će u gradski stan

VIDEO

Marija Filips iz Županje, samohrana majka dvije malene djevojčice, odavno je prestala vjerovati u Djeda Božićnjaka i anđele. No ovog Božića on joj se ukazao u svoj svojoj dobroti, i to u liku dvojice policajaca! Nikola Kajkić i Bono Tomašević, policajci Policijske uprave vukovarske, najprije su spasili Mariju i djecu od supruga, koji ju je godinama krvnički tukao. Smjestili su je Sigurnu žensku kuću, a onda su joj tražili stalni smještaj.
- Marijin suprug, inače alkoholičar, imao je 19 prekršajnih prijava i četiri kaznene jer je godinama krvnički tukao ženu i maltretirao djecu. Često smo intervenirali kod njih i bilo nam je strašno gledati ta preplašena lica. Mjesecima smo nagovarali Mariju da pobjegne s djecom, ali ona ga se bojala i nije imala kamo. Shvatili smo da on i seksualno zlostavlja djevojčice. Odlučili smo ih prebaciti u Sigurnu kuću - kažu Nikola i Bono.
Odmah su počeli tražiti primjeren stan u koji bi smjestili Mariju jer povratka na staro nije bilo. Sa suprugom i starim svekrom živjela je u neljudskim uvjetima u ruševnoj kućici sa zemljanim podom, bez struje i vode. Nisu imali ništa, ni tanjure. Jeli su iz lonca.
- Djevojčice imaju traume. Mlađa malo govori. Tukao me svakodnevno, bez razloga. Često nas je izbacivao po noći iz kuće, pa smo stajale na snijegu dok nas ne pusti u kuću - kaže izmučena Marija. Tek joj je 31 godina, a izgleda kao starica, bez zuba, mršava, ispijena. Ipak, njena tužna priča sretno završava. Idućeg tjedna uselit će se u gradski stan od 30-ak “kvadrata” u središtu Županje, koji su Nikola i Bono, uz pomoć donatora, uredili i potpuno opremili. Suprug više neće tući Mariju. Umro je od alkoholizma. Ključeve novog stana uručit će im ravnatelj policije Vladimir Faber, Nikola i Bono. Zbog Marijine priče napisali su i objavili knjigu o nasilju u obitelji, kao vodič za žrtve obiteljskih zlostavljača.

POLICAJCI SU PONOS HRVATSKE
Nikola Kajkić  i Bono Tomašević, policajci iz Županje, lani su primili nagradu 24sata Ponos Hrvatske. Osmeročlana obitelj Đaković iz Cerne sa šestero male djece živjela je u neljudskim uvjetima. Policajci su im na Božić 2006. darovali svoje božićnice. Pozvali su sve prijatelje da im pomognu i sagradili su im kuću u ljeto 2007. Na Božić 2007. darovali su božićnice i obitelji Ilić te im uveli vodu u kuću u Bošnjacima. Otac, majka i kći boluju od karcinoma.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...
Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...