Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Anketa: Potpora Trumpu raste, gotovo je izjednačen s Clinton

None Foto: JIM BOURG

Potpora Donaldu Trumpu porasla je i sad je gotovo izjednačen s Hillary Clinton među američkim glasačima, u drastičnom zaokretu nakon što je postao očekivani republikanski kandidat

Potpora Donaldu Trumpu porasla je i sad je gotovo izjednačen s Hillary Clinton među američkim glasačima, u drastičnom zaokretu nakon što je postao očekivani republikanski predsjednički kandidat, pokazuju rezultati ankete Reuters/Ipsos objavljene u srijedu.   

Ti bi rezultati mogli signalizirati tijesnu borbu između dva vjerojatna suparnika za Bijelu kuću dok se Amerikanci odlučuju o nasljedniku predsjednika Baracka Obame na izborima koji će se održati 8. studenoga.

U najnovijem istraživanju, 41 posto Amerikanaca koji će vjerojatno glasati podržalo je Clinton, demokratsku kandidatkinju, a 40 posto podržalo je Trumpa, dok je 19 posto bilo neodlučno, pokazuje to online anketa u kojoj je sudjelovalo 1289 osoba a provedena je između petka i utorka.

Anketa je imala statističku pogrešku od oko 3 posto.

Rezultati odražavaju veliki porast potpore Trumpu nakon što je porazio teksaškog senatora Teda Cruza i guvernera iz Ohaja Johna Kasicha i ostao jedini republikanac u utrci za Bijelu kuću.  

Komentari (88)
  • Ne može establishment toliko cenzurirat i pisat samo o Trumpu kolko od nje može iscurit. Još će on nju prestić kad se dotakne svih njenih malverzacija i kriminalnih radnji. Trenutno još nemaju debate, svakako bit će zanimljivo kad krenu kroz mjesec dva.

    11. 5. 2016,   17:54
  • Pa Hillary je na korak od zatvora

    11. 5. 2016,   17:58
  • u zemlji od 300 milijuna stanovnika oni vade uzorak od 1500 ispitanih, hahaha

    11. 5. 2016,   19:18