Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ankica Lepej svoju knjigu o aferi prodaje na ulici

None Foto: Velinka Knežević/VL

Bankovna službenica dala je 1998. novinarima račune obitelji Tuđman, otkrivši da predsjednik u imovinskoj kartici nije naveo velik iznos novca

"Istina - savjest iznad bankarske tajne", knjiga Ankice Lepej, žene koja je razotkrila bankovno stanje Ankice Tuđman, nije poželjna u knjižarama. Lepej knjigu prodaje sama hodajući od stana do stana. Drži kako bi knjiga trebala biti osnovna literatura političarima i svima na visokim funkcijama. Knjigu je 2003. godine izdala tvrtka Prometej&cin. Kaže kako ne prodaje svaki dan jer ima problema sa zdravljem, a prodaja knjiga joj nije izvor prihoda.
- Primijetila sam da je draža mlađoj generaciji, što mi daje nadu da će netko pokušati učiniti nešto dobro za društvo - rekla je Lepej za Večernji list, čiji su ju novinari zatekli na Trgu bana Jelačića gdje je prodavala knjige.
Bankovna službenica dala je 1998. godine novinarima jednog dnevnog lista bankovne račune obitelji Tuđman, iz kojih se vidi da prvi predsjednik u imovinskoj kartici nije naveo da na računu ima 210.000 njemačkih maraka i 15.740 američkih dolara. Onome tko otkrije identitet službenika banka je nudila milijun kuna. Lepej se sama prijavila i odbila nagradu na koju je imala pravo. Uslijedio joj je otkaz, a zatim i optužnica zbog odavanja poslovne tajne. Do suđenja ipak nije došlo.

Komentari (10)
  • Andjeo- ti bi se zauzeo za zenu koja je otkrila da krades drzavu? i to kao predsjednik te iste drzave?

    18. 5. 2008,   00:05
  • Svaka Vam čast gospođo Lepej, u kulturnoj i pravnoj državi, oni bi bili u zatvoru a vi dalje na svom radnom mjestu.

    14. 7. 2015,   09:14
  • gdje su sad oni hadezeovci domoljubi

    29. 1. 2017,   16:49