Obavijesti

News

Komentari 247

Ante Barišić: Da, Karamarko je radio za Udbu. Imam i dokaz

Ante Barišić: Da, Karamarko je radio za Udbu. Imam i dokaz
1

U državnom arhivu može se pronaći dokument u kojem piše kako je Karamarko surađivao s Udbom, izjavio je u utorak na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu Ante Barišić

VIDEO

U državnom arhivu može se pronaći dokument u kojem piše kako je Karamarko surađivao s Udbom, izjavio je u utorak na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu Ante Barišić, svjedok kojeg je pozvala Manolićeva obrana, kojega Karamarko tuži radi klevete.

- Ja sam ovdje da potvrdim kako je sve, što je Manolić rekao u intervju, istina i činjenica – izjavio je Barišić. Navodi kako je radio u odjelu koji je imao zadatak provjeravati vjerske zajednice, identificirati nositelje tih aktivnosti koji bi prešli svoje zakonske ovlasti te to onda javljati službi. Manolić je kao šef odsjeka 3 pod odjelom jedan radio od 1981. do 1990. godine. U tom razdoblju upoznao je Tomislava Karamarka preko dokumenata koje je dobivao od operativaca.

- Imali smo kolegije svako jutro gdje smo osobno spominjali svakog po imenu i prezimenu, sve to zapisano je u dokumentu koji se može pronaći u državnoj arhivi– dodaje Barišić. U dokumentu se navodno također spominju imena osoba koji su dan danas u Vladi. 

Barišić je rekao kako je Udba nekada koristila i kompromitirajuće informacije koje su im dostavljeni kako bi pojedince nagovorili da im počnu pomagati. Jedan od takvih informativnih razgovora, kako ih on naziva, vodili su operativci i s Karamarkom. 

- Sram te bilo, tukao si ljude, a sad tu glumiš nešto – u tom je trenutku dobacio Karamarko. 

Sutkinja je zatražila da se do idućeg suđenja dostavi dokument iz državnog arhiva.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 247
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.