Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Anto Đapić predao vlast i spreman da ode u mirovinu

None Foto: Krunoslav Petrić 3

Gradonačelnik Krešimir Bubalo od prethodnika Ante Đapića naslijedio je 54 milijuna kuna dugova kao i još 30 milijuna kuna nenaplaćenih dugova

Vladimir Šišljagić i Krešimir Bubalo nazdravili su primopredaju dužnosti župana sokom od brusnice. U golemoj dokumentaciji teškoj nekoliko kilograma Bubalo je svojem nasljedniku ostavio podatke o kompletnom poslovanju Županije, ali i podatke o trenutnom pozitivnom saldu na računu. Naime, Osječko-baranjska županija na računu ima 13 milijuna kuna, kao i još 12 milijuna oročenih u banci. Samo sat kasnije Bubalo je primio početne podatke o stanju na računu Grada Osijeka. Tako je gradonačelnik Bubalo od svoga prethodnika Ante Đapića naslijedio 54 milijuna kuna dugova kao i još 30-ak milijuna kuna nenaplaćenih potraživanja gradskih tvrtki.
Đapić je, nakon predaje dokumentacije, bez pozdrava htio napustiti Svečani salon Gradskog poglavarstva. No, na kraju je nevoljko odlučio ostati i popiti kavu ne uključujući se u razgovor sa nasljednikom. Novinarima je potvrdio odlazak u mirovinu.
- No, i dalje ću biti politički aktivan u HSP-u, a ne u Hrvatskoj stranci umirovljenika! - kaže Đapić.

Komentari (2)
  • konačno!!!!!!!!!!

    4. 6. 2009,   14:54
  • Zbogom Anto kanto

    4. 6. 2009,   15:33