Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Anto Đapić: Samo budala bi potpisala takav ugovor

None Foto: Hrvoslav Pavić 4

Đapića se istražuje zbog ugovora koji je navodno potpisao s V. Zecom i tako stekao ilegalnu korist. Policija ispituje i Đapićevo naglo bogaćenje

USKOK istražuje dokument iz siječnja 2004. kojim se tadašnji vlasnik Kamen-Ingrada Vlado Zec obvezao da će financirati konvenciju HSP-a te da će čelniku stranke Anti Đapiću kupiti stan u Zagrebu i renovirati obiteljsku kuću. Za uzvrat će se, stoji u dokumentu, Đapić pobrinuti da Zec zauzme visoki stranački položaj, da mu se otpišu svi dugovi prema državi i da se riješe problemi s kamenolomom. USKOK od Porezne uprave traži provjeru postoje li isplate Kamen-Ingrada, a zatražili su i vještačenje spornog ugovora. Osječka policija i tužiteljstvo Đapića istražuje po kaznenoj prijavi zbog naglog bogaćenja, a tužiteljstvu je sumnjiv nesrazmjer stečene imovine i primanja. Đapić očekuje da će se cijeli slučaj konačno rasčistiti, a za ugovor tvrdi da je krivotvorina.
- To bi samo budala potpisala, ne netko tko se 20. godina bavi politikom i pravom - rekao je Đapić. Imovinu je kaže stekao legalno, nasljedstvom i zaduživanjem, a to može i dokazati.
- Ovo je linč. Ako je nekome cilj bio pokvariti mi blagdane, djelomično je uspio - izjavio je Đapić. Od imovine obitelj Đapić ima dio kuće, dva stana, dvije vikendice i zemljište u Dražu i Osijeku. Šef HSP-a mjesečno zarađuje 16.000 kuna, njegova supruga 4600 kuna. Ove zime supružnici su se odmarali na Sejšelima, a prošle na Maldivima, a Đapić kaže da je sve platio vlastitim novcem.

TUŽITELJA USKOK-a ČEKA STEGOVNI POSTUPAK
Ljetos je tužitelj USKOK-a Robert Petrovački odbacio prijavu u vezi s ugovorom sa Zecom i to bez konzultacija i znanja nadređenih. Rekao je kako nema dokaza da si je Đapić pribavio nezakonitu korist. Petrovečkog zbog toga čeka stegovni postupak.

Komentari (11)
  • ma gdje bi to drug đapić ! on radi pošteno za narod, nezna on to

    27. 12. 2008,   00:54
  • nije mi drag nitko od politicara a pogotvo ovaj debeli mazgun! nego jeli vama cudno kako se par dana poslije ujedinjavanja pravaša diže optužnica????To po meni ima veze i sa tim

    27. 12. 2008,   02:53
  • tako je to upolitici svugdje u svijetu ne samo kod nas , ništa čudno ako mu dokažu nek ide u ćuzu

    26. 12. 2008,   23:33