Obavijesti

News

Komentari 60

"Antu je očevidac htio spasiti, ali ozljede su bile smrtonosne"

"Antu je očevidac htio spasiti,  ali ozljede su bile smrtonosne"
1

Sve je šokirala smrt Ante Mikulandre (19), učenika šibenske Pomorsko-tehničke škole na maturalcu u Pragu. Maturalno putovanje je prekinuto i 50-ak učenika se vraća kući...

VIDEO

Pedesetak učenika Prometno-tehničke škole iz Šibenika vraća se iz Češke nakon što im je u nedjelju ujutro maturalno putovanje  naglo prekinula smrt školskog kolege Ante Bare Mikulandre (19) koji je s nekoliko metara visine pao u dvorište hotela Plaza u centru Praga.

Učenike, s kojima je u pratnji četvero nastavnika te jedna liječnica koja povremeno predaje u šibenskoj školi, jako je pogodila  tragedija i u stanju su šoka te se treba organizirati njihov povratak kućama, javlja Šibenik.in.

Praška policija još istražuje kako je učenik izgubio život, a službeno je poznato samo da je pao s nekoliko metara visine. Kako hotel Plaza nema balkone u sobama, postoji mogućnost da je u dvorište pao s prozora hotelske sobe. No,odgovore će dati praška policija nakon što utvrdi sve činjenice.  

Među njima je i načelnik Općine Bilice Josip Ćaleta kojemu je majka stradalog Mikulandre, Darija, ujedno i rodica.

- Cijela općina nam je zavijena u crno jer Ante je stvarno bio krasan momak, baš kao što je i cijela njegova obitelj. Nažalost, prije dvije godine otac mu je umro premlad, i to iznenada od bakterije sa samo 39 godina. Majka Daria ostala je sama sa četvero djece, dva Antina brata i sestricom starom samo tri godine. Preminuli Ante bio je najstariji sin. Svima nam je jako teško i mogu samo dodati  da ćemo nastojati obitelji pomoći kako god možemo – kazao je načelnik Općine Bilice Josip Ćaleta, kojemu je majka stradalog učenika rodica.

Od svog kolege opraštaju se i prijatelji na društvenim mrežama, a ravnatelj Prometno-tehničke škole Peran, koji je posjetio obitelj Mikulandra, opisuje ga kao dobrog učenika s kojim nikada nije bilo problema.

Češki mediji: 'Zadobivene ozljede bile su smrtonosne'

Vijest o smrti šibenskog učenika objavili su i neki češki mediji. Glasnogovornice praške policije Andrea Zoulova kazala je da su dojavu o padu mladića s prozora u Pragu zaprimili u prijepodnevnim satima. Policija nije otkrila tragove nasilne smrti, ali su naredili obdukciju tijela. Odbila je odgovoriti na pitanje je li mladić namjerno skočio ili je riječ o nesretnom slučaju.

Glasnogovornik praških hitnih službi Ondřej Franek kazao je novinarima da nema informaciju o tome kako je mladić pao.

Navodno je nesretnom mladiću prvu pomoć pružio netko od očevidaca koji je od hitnih službi telefonski dobivao instrukcije što treba napraviti. Do dolaska ekipe Hitne pomoći već je bilo kasno i liječnici su mogli samo konstatirati smrt.

- Zadobivene ozljede bile su smrtonosne - izjavio je Franek.
 


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava