Obavijesti

News

Komentari 131

Anu u Osijeku zaprosio princ koji je došao na bijelom konju

Anu u Osijeku zaprosio princ koji je došao na bijelom konju
5

U romantičnoj, bajkovitoj prosidbi koja se odigrala u utorak navečer u Osijeku, pred očima brojnih oduševljenih prolaznika, princ na konju bio je Josip Mihaljević (30)

VIDEO

Mlada studentica povijesti i pedagogije, Ana Grgić (22) iz Tenja kod Osijeka, s pravom može reći da je našla svog princa na bijelom konju. U romantičnoj, bajkovitoj prosidbi koja se odigrala u utorak navečer u centru grada Osijeka, pred očima brojnih oduševljenih prolaznika, princ na konju bio je Josip Mihaljević (30) također iz Tenja. 

- Ana i ja u vezi smo tri godine. Razgovarali smo o zarukama, ali ona nije znala ni kada ni kako će se dogoditi. Kako smo se upoznali u našem KUD-u gdje oboje plešemo, i čiji sam ja predsjednik, a i oboje obožavamo konje, zajedno jašemo i brinemo se o njima, odlučio sam to učiniti baš tako, poštujući slavonsku tradiciju - kaže Josip koji je prosidbu isplanirao u dogovoru s prijateljima i kumom, s kojim ima ergelu od 20 konja. 

Iz svoje ergele odabrao je svog miljenika, bijelog pastuha Conversano Zentu, prekrasnog lipicanca, baroknog konja. Par sati prije prosidbe odvezao ga je na obalu Drave, u centar grada. 

Svojoj Ani rekao je da ga čeka predvečer kod katedrale jer će ići na neku brzinsku večeru. Ana nije ništa posumnjala. U dogovoreno vrijeme došla je u grad, i čekala. Odjednom je začula topot konja. Kako joj se približavao bijeli konj s poznatim jahačem u slavonskoj narodnoj nošnji, primijetila je i ljude koji su zastali da vide prizor. 

Sve joj je postalo jasno u trenutku i od šoka se skamenila. Josip je dojahao do nje, sišao s konja, kleknuo ispred nje kod katedrale i izvadio prsten. Svi su pljeskali, bljesakali su aparati i mobiteli. 

Rekla je da. Josip ju je stavio na konja i prošetao sa njom preko trga, nazad do obale Drave. 

- Znam Anu otkako smo bili djeca. Ona je veliki štovatelj Slavonije i slavonskih običaja kao i ja. Volimo konje, zajedno se o njima brinemo, i bilo mi je prirodno zaprositi je na takav, starinski način. Nisam htio biti princ na bijelom konju, ali je Conversano moj ljubimac koji je sa mnom prošao svašta, pa i snimali smo jedan dokumentarni film zajedno. I Ana ga voli jahati - kaže Josip koji je inače predsjednik Mjesnog odbora Tenje i tajnik osječkog ogranka HDZ-a. 

Nakon što joj je dao prsten, pošli su na feštu uz tamburaše koju su im pripremili prijatelji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 131
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je