Obavijesti

Promo sadržaj

Aplikacije licenciranih taksista sve raširenije

Aplikacije licenciranih taksista sve raširenije
1

Siguran prijevoz dostupan je jednostavnije i brže diljem Hrvatske

Aplikacije su već duže vrijeme sastavni dio naše svakodnevice i uvelike olakšavaju izvršavanje dnevnih obaveza, planiranje i uštedu vremena. Ono što ponekad zaboravimo je, osim provjere opcija koje nudi sama aplikacija, utvrditi jesu li usklađene sa zakonskom regulativom Republike Hrvatske. Ukoliko poduzmemo i taj korak pri istraživanju, možemo nabaviti korisniji proizvod i sigurniju i pouzdaniju uslugu.

Primjer pouzdane aplikacije su one kojima licencirani taksisti u svim većim hrvatskim gradovima pružaju mogućnost narudžbe prijevoza u bilo koje doba dana i gradskog područja. Uz takve aplikacije građani u par poteza na svojim mobitelima mogu doći do sigurnog prijevoza u provjereno tehnički ispravnim automobilima te s pouzdanim, profesionalnim vozačem. Vozači koji su dostupni putem legalnih taksi aplikacija imaju sve licencije i dozvole te garantirano poznaju ulice svog grada.

Taksi aplikacije se zbog veće pouzdanosti i zakonskog okvira ne koriste umjesto taksimetra. Naime, internet aplikacija nije uređaj i ne može biti taksimetar, jer ne izračunava udaljenost u realnom vremenu te nije zakonito mjerilo. Dodatan razlog su i inozemna istraživanja koja su pokazala da greška mjerenja aplikacijom može biti i do 40% u odnosu na klasične taksimetre. Zato, a najvažnije zbog osjećaja sigurnosti korisnika koji do odredišta želi doći najbržim putem uz fiksnu cijenu, aplikaciju je potrebno kombinirati s uređajem koji ne ovisi samo o GNSS tj. GPS signalu. Takav sustav mjerenja, koji je pouzdan u trenutcima kada GPS signal nije dostupan ili je njegova preciznost značajno degradirana, npr. u gusto naseljenim dijelovima grada s visokim zgradama, već koriste neki veliki pružatelji taksi usluga u Hrvatskoj i prometni stručnjaci mogu preporučiti takve aplikacije.

Iskustva dosadašnjih korisnika taksi aplikacija vrlo su pozitivna - sve više ljudi na svoje mobilne uređaje preuzima aplikacije licenciranih taksista i učestalo koriste njihove usluge. Kao glavne prednosti korištenja uobičajenih usluga autotaksi prijevoza kroz moderne tehnologije korisnici ističu nepromjenjivi cjenik i vozače s licencijama i dozvolama, a koji su uz to dostupni jednostavnije nego pozivom te omogućuju pregled i upotrebu korisnih podataka. To je, primjerice, pregled aktivnih, otkazanih i završenih vožnji, plaćanje karticama ili korištenje promidžbenih kodova. Cijena usluge određuje se prema ovjerenom cjeniku i mjeri certificiranim taksimetrom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Koristite li ovakve aplikacije? Svoja iskustva šaljite na Facebook page Gradskim ulicama i savjetima unaprijedite uslugu za budućnost.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike
PROMO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike

Obiteljska oaza u Amadria Park Hotelu Andrija i Dalmatinskom selu

Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu
PROMO

Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu

Gastro stručnjak Mile Butorac iz prve ruke isprobao Pan-pekov recept za najukusnije pince
REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet
PROMO

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet

Tvrtka REHAU je i ove godine sudjelovala na jednom od najvećih sajmova industrije prozora i vrata, Fensterbau Frontale 2024 u Nürnbergu, u Njemačkoj