Obavijesti

News

Komentari 56

Apstraktno domoljublje: HDZ nije sposoban ublažiti egzodus

Apstraktno domoljublje: HDZ nije sposoban ublažiti egzodus
1

Navodi se i da HDZ donosi novi zakon koji bi trebao povećati broj državljana, a prema njemu neće biti potrebno da poznajete hrvatski jezik ili kulturu da biste dobili državljanstvo

VIDEO

Voice of Amerika, studio Washington objavio je video u kojem navodi da je Hrvatsku u posljednjih pet godina napustilo 250.000 građana, više nego što ih živi u Rijeci i Osijeku zajedno.

- Raste broj ljudi koji odlaze iz Hrvatske. Samo u prošloj godini se 56.000 hrvatskih građana prijavilo u Njemačkoj - piše Voice of Amerika, dodajući da "državotvorni HDZ nije dokazao sposobnost ni da barem ublaži egzodus Hrvata".

Nadalje, navodi se i da HDZ donosi novi zakon koji bi trebao povećati broj državljana, a prema njemu neće biti potrebno da poznajete hrvatski jezik ili kulturu da biste dobili državljanstvo. Bit će, navodi VOA, potrebno samo da vam je jedan od predaka Hrvat ili Hrvatica te da položite prisegu.

Novi prijedlog zakona o hrvatskom državljanstvu

„Državotvorni“ HDZ ne zaustavlja bijeg građana iz Hrvatske. Novi prijedlog zakona o državljanstvu dokazuje ispraznost „domoljublja“.

Posted by Glas Amerike - Studio Washington on Monday, 5 November 2018

- Neće biti potrebno ni da ste ikada zakoračili na tlo Hrvatske, navodi VOA te dodaje: "dakle, stranka koja promiče "domoljublje" i "tradicijske vrijednosti" ne zahtijeva da eventualni državljani išta znaju o Hrvatskoj".

Time se, smatraju, "dokazuju ograničenja i ispraznost apstraktnog domoljublja i nacionalizma, naspram konkretne posljedice egzodusa".

Državu čine ljudi, a njih je sve manje u Hrvatskoj, podsjeća redakcija Glasa Amerike, a prenosi Novi list.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke