Obavijesti

News

Komentari 102

Apsurd: 'Blokirali su mi račun zbog samo 11 kuna kamata!'

Apsurd: 'Blokirali su mi račun zbog samo 11 kuna kamata!'
1

U FINA-i kažu kako zadržavanjem novca ‘štite’ dužnike. međutim, u tom periodu dužniku se obračunava kamata iako je dug platio!

VIDEO

Opet su mi blokirali račun, a dug sam podmirila krajem srpnja. Saznala sam da je to zbog 11 kuna kamata jer je Fina morala čekati 60 dana prije nego što proslijedi novac koji sam uplatila za dug, požalila nam se čitateljica iz Zagreba.

Ogorčena je postupkom Fine.

- Navodno tim zadržavanjem novca štite nas dužnike. No zašto mi u Fini nisu rekli da mogu potpisati suglasnost da novac ne čeka? Zar sam trebala sama proučavati zakone? Ako sam svjesno uplatila novac, znači da se slažem s tim dugom - rekla je čitateljica.

Dodala je da je nakon saznanja o dugu i ovrsi u Fini tražila izračun duga i svih troškova. Izračunali su 1720 kuna, koliko je uplatila početkom kolovoza. Nekoliko dana poslije odblokirali su joj račun, a nakon dva mjeseca opet ga blokirali.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Odblokirat će mi račun kad uplatim još 11 kuna, a navodno neće biti dodatnog troška deblokade - nada se.

Iz Fine su nam odgovorili da protekom roka od 60 dana obračunavaju kamate za taj period, a ako ovršenik u trenutku prijenosa novca na račun ovrhovoditelja nema na svojem računu dovoljno i za tu kamatu, blokiraju mu račun.

U ovom slučaju očigledno su previše “štitili” dužnika.

Nije ovo jedini apsurd kod ovrha. Nedavno je dijete pogreškom dobilo ovrhu zbog tuđeg duga. Pitali smo kako su mogli saznati djetetov OIB.

- Na zahtjev osobe koja tvrdi da će pokrenuti ovršni postupak policija mora dati podatke o dužniku: ime, prezime, datum rođenja i broj osobne iskaznice, a time se može na stranici Porezne uprave saznati osobni identifikacijski broj dužnika - odgovorili su iz Ministarstva pravosuđa. Dodali su da u slučaju pogrešne identifikacije treba protiv izdanog rješenja u roku od osam dana podnijeti prigovor i pritom navesti “promašenu pasivnu legitimaciju”. Trošak podmiruje onaj tko izgubi spor.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 102
VIDEO

Kako reciklirati božićno drvce i pretvoriti ga u ukras za dom
ZA VALENTINOVO

Kako reciklirati božićno drvce i pretvoriti ga u ukras za dom

Na drvcima koja se kite za Valentinovo očekivano prevladavaju crvena i roza boja, a od ukrasa se koristi sve: od vate, božićnih kuglica, preko srca i ruža do šarenih ukrasa od slatkiša

14 genijalnijih trikova: Votka čisti madrac, a grejp kadu i WC
SUPER!

14 genijalnijih trikova: Votka čisti madrac, a grejp kadu i WC

Jastučnica će očistiti stropni ventilator, a uz nju prašina neće padati po cijeloj sobi, a kožni namještaj ne morate baciti već ga revitalizirajte pastom za cipele...
Trik kako lakše pronaći i spariti čarape koje ste izgubili u kući
VJEČNI PROBLEM

Trik kako lakše pronaći i spariti čarape koje ste izgubili u kući

Napravite ploču pa na nju vješajte čarape kojima se zagubio par. S vremenom će se na ploči naći oba para ili ćete negdje u kući naći jedan dok će vas drugi par čekati na zidu