Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Apsurd u Rijeci: 'Pokojnog oca zvali su da izađe na biralište'

None Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Nisam mogla vjerovati svojim očima ugledavši kuvertu s pozivom za glasanje adresiranu na ime mojeg pokojnog oca koji je preminuo još prije deset godina - priča Snježana Čvak...

Nisam mogla vjerovati svojim očima ugledavši kuvertu s pozivom za glasanje adresiranu na ime mojeg pokojnog oca koji je preminuo još prije deset godina. Ne mogu vam opisati koliko me je sve to uznemirilo, priča nam kroz suze Snježana Čvak iz Rijeke.

Ona je prije nekoliko dana u poštanskom sandučiću stana u vlasništvu roditelja našla poziv od Hrasta, odnosno HDZ-a. Dodaje kako su u pismu bila dva letka, jedan s fotografijom Plenkovića, a drugi s kandidatkinjom Carlom Konta iz Rijeke.

Pismo je poslala Larisa Mandić opisujući Kontu kao njezinu prijateljicu i dobru osobu, majku i suprugu, za koju poziva da građani glasaju. Iz HDZ-a kažu kako se ne smatraju odgovornima za ovaj slučaj jer je ta stranka ove godine odlučila da ni na jednoj razini VIII.. izborne jedinice neće ići s pozivanjem na glasanje preko pisama, pa tako nitko nije dobio uputak da takva pisma šalje.

- U ime izbornog stožera HDZ-a VIII. izborne jedinice još jednom potvrđujem kako nisu slana pisma građanima Rijeke s pozivom da izađu na izbore. Dok se još aktualni šef SDP-a Zoran Milanović obraćao nepoznatima da izađu na izbore - stoji u odgovoru iz HDZ-a.

Iz Hrasta se ispričavaju i kažu kako je došlo do nenamjerne proceduralne pogreške.

Komentari (258)
  • Sto je tu tako strasno,u suzama ,prije deset godina, ha ha, nasla priliku da izade u 24 sata,ne samo u HR vec i u drugim drzavama ima administracijskih gresaka i sto sad , hoce traziti ostetu za dusevne boli,svaku glupost u ovi 24 sata mozes procitati

    16. 9. 2016,   21:14
  • Ne razumijem šta je tu čudno da HDZ poziva pokojnike na glasanje???

    17. 9. 2016,   00:42
  • I moj djed je dobio takvu kovertu 8 mjeseci nakon smrti pa nismo zvali 24 sata. . . Bacili smo u smeće i amen. Ne kužim zašto bi trebalo raditi senzaciju oe toga..

    16. 9. 2016,   22:20