Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Arbitraža: Juncker će zauzeti stajalište kad pročita presudu

Presudu arbitražnog suda o graničnom prijeporu između Slovenije i Hrvatske predsjednik Europske komisije želi najprije pročitati, budući da je sam pravnik, pa će iznijeti svoj stav o njoj

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker poručio je u petak u Tallinnu da najprije želi pročitati presudu arbitražnog suda o graničnom prijeporu između Hrvatske i Slovenije i tek onda će zauzeti stajalište.

"Predsjednik Europske komisije je također pravnik i stoga želim prvo pročitati odluku arbitražnog suda prije nego što zauzmem bilo kakvo stajalište. Jučer sam telefonski razgovarao sa slovenskim (Juncker je rekao estonskim, ali se očito radi o lapsusu) i hrvatskim premijerom, a kolegij povjerenika to će razmatrati u sljedeći utorak. Nakon toga moći ću govoriti", rekao je Juncker na konferenciji za novinare u Tallinnu, odgovarajući na novinarski upit kakva je politička poruka Hrvatskoj i Sloveniji s obzirom da je Komisija bila uključena u sklapanje arbitražnog sporazuma.

Juncker zajedno sa svim povjerenicima Komisije boravi u Tallinnu u povodu estonskog preuzima rotirajućeg predsjedništva Vijeća Europske unije.

Komentari (268)
  • Stvarno mi nije jasno:kao dobili smo Sv. Geru a Slovenci je mogu koristiti kao bazu, pa onda valjda i naši ribari mogu ribariti do polovice Zaljeva?! Neki komentator je dobro napisao: to što slovenci hoće izlaz na otvoreno more, i mi hoćemo izlaz na Alpe, onda nek i nama daju koridor koji možemo koristiti cestovno i zračno...i stavljat kablove i cijevi...

    30. 6. 2017,   12:27
  • Juncker a tko si ti da imaš kaj tuđe davat drugom aj bok

    30. 6. 2017,   12:14
  • Ja vec znam njegovo stajaliste.

    30. 6. 2017,   12:18