Obavijesti

News

Komentari 132

Arkanov suradnik kod Bandića; Hasanbegović: 'Netko se šali...'

Zagrebačko-jagodinski susret na vrhu je sasvim u duhu Bandićevih palanačkih estetsko-političkih kriterija. Nakon Jagodine, na redu su Šabac, Loznica, Leskovac i Bajina Bašta, kaže Hasanbegović

VIDEO

Današnji dolazak kontroverznog srbijanskog političara Dragana Markovića Palme u službeni posjet Zagrebu, naišao je na osudu i s ljevice i desnice u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

Arkanov suradnik Dragan Marković Palma stigao na sastanak: U posjet Zagrebu ga pozvao gradonačelnik Milan Bandić Reporter: Ivan Pavić

Posted by 24sata Politiko on Friday, November 2, 2018

Palma je bivši suradnik ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana, predsjednik stranke Jedinstvena Srbija, a nakon što je bio dugogodišnji gradonačelnik Jagodine, sada je predsjednik Skupštine.

Marković se odazvao na Bandićev poziv i danas će se s njim susresti u 14 sati u Zagrebu kako bi jačali "kulturnu i sportsku suradnju, ali i razgovarali o iskustvima izgradnje infrastrukturnih projekata", stoji u najavi.

Palma je poznat po svojim homofobnim izjavama protiv homoseksualaca, u Jagodinu je doveo žirafe, obožava Cecu Ražnatović, a rekao je da bi mu svirali i Beethoven i Chopin "da nije bio premali" kad su oni djelovali. Iako se radi o kompozitorima koji su preminuli u prvoj polovici 19. stoljeća.

Palma je bio u koaliciji i sa Ivicom Dačićem, obožava Donalda Trumpa, ali smatra da Srbija treba tužiti NATO zbog bombardiranja.

U svakom slučaju, Palma je jedan od najkontroverznijih političara u bivšoj Jugoslaviji. Slično kao i Bandić, svoju popularnost je stekao jer je spreman biti među ljudima, davati novac siromašnim pred kamerama, obilaziti razna događaja.

 

Prvi je dolazak suradnika Arkana u Zagreb osudio Renato Petek, oporbeni zastupnik Naprijed Hrvatske, ali danas su se oglasili i Bandićevi koalicijski partneri u Zagrebu: HDZ i Nezavisni za Hrvatsku.

'Da sam i znao da dolazi, sigurno u tome ne bih sudjelovao'

Andrija Mikulić, predsjednik zagrebačke Skupštine i zagrebačkog HDZ-a rekao je da uopće nije znao da je Palma u posjetu. Na pitanje je li primjeren dolazak, kaže da to treba pitati one koji su ga pozvali.

- Da sam i znao da dolazi, sigurno u tome ne bih sudjelovao  - poručio je Mikulić.

Hasanbegović: U duhu Bandićevih palanačkih estetsko-političkih kriterija

Zlatko Hasanbegović, politički tajnik Nezavisnih za Hrvatsku, nije štedio svog političkog partnera Bandića za kojeg smatra da je neprimjereno da je pozvao Palmu.

- Zagrebačko-jagodinski susret na vrhu je sasvim u duhu Bandićevih palanačkih estetsko-političkih kriterija. Nakon Jagodine, na redu su Šabac, Loznica, Leskovac i Bajna Bašta. U prvi mah sam mislio da je vijest o posjetu Palme šala - kaže Hasanbegović.

No, tu se nije zaustavio. Kaže da Bandić samo nastavlja politiku Ive Josipovića koji je svirao u Banja Luci glasovir Miloradu Dodiku, a primio je u Zagrebu i Borisa Tadića koji mu je donio protuhrvatski pamflet časopis Zenit, drži Hasanbegović.

- Palma je, među ostalim i jedan od najistaknutijih verbalnih homofoba, pa sam siguran da će zagrebačke LGBTQ udruge u znak prosvjeda  u proračun vratiti novac dobiven od Grada Zagreba - poručuje Hasanbegović.

Na kraju je našao još jednu sličnost Palme i Bandića.

- Palma je Titov gardist, pa će i tu naći poveznicu s Bandićem - zaključuje.

Palma je 2010. godine postao viralni hit nakon što je dopremio žirafu Jovanču u Jagodinu.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 132
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost
IZ MINUTE U MINUTU

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...