Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Armin Čurt iz BiH pobjegao iz kampa u Siriji: Borio se za ISIL

Čurt je među osobama koje su u travnju iz Sirije trebale biti deportirane u BiH na temelju sporazuma postignutog s američkim vlastima no neposredno prije toga pobjegao je iz zarobljeničkog kampa...

Jedan od državljana Bosne i Hercegovine koji su se aktivno borili u redovima terorističke organizacije Islamske države (IS) Armin Čurt uspio je pobjeći iz zarobljeništva u Siriji kamo je dospio nakon što su ga uhvatili pripadnici snaga protuterorističke koalicije predvođene SAD-om, potvrdio je u srijedu ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić.

Čurt je među osobama koje su u travnju iz Sirije trebale biti deportirane u BiH na temelju sporazuma postignutog s američkim vlastima no neposredno prije toga pobjegao je iz zarobljeničkog dijela kampa Roj kojega nadziru pripadnici koalicijskih snaga.

DRAMATIČNA SNIMKA SAD na godišnjicu 9/11 bacio 40 tona bombi na ISIL-ov otok

- On je trebao doći zajedno sa Ibrom Ćufurovićem, zajedno su trebali su biti isporučeni u Bosnu i Hercegovinu. Službeno sam informiran da je uspio pobjeći iz toga kampa - kazao je Mektić gostujući u programu televizije N1.

Ne zna se kamo je Čurt pobjegao a Mektić je pojasnio kako su nakon njegova bijega u kampu Roj pojačane mjere osiguranja.

Čurt se 'proslavio' kada je u siječnju 2016. godine u jednoj video poruci iz Sirije gdje se borio u terorističkim postrojbama prijetio kako će zaklati poglavara Islamske zajednice u BiH Huseina Kavazovića optužujući ga da je nevjernik.

Jedini državljanin BiH koji je izručen iz Sirije do sada je Ibro Ćufurović kojemu se pred Sudom BiH sudi po optužnici za terorizam. (vkm)

Komentari (14)
  • Badr hari mladji....ljudi pazite sta i kako ovaj kompleksas bosanski komentira....sve ce vam biti jasno,evo procitajte i ostale clanke pa cete vidjet kako je orjentiran?! A i po niku se moze vidjet da je to teski zatucanac koji je izasao iz jazbine

    11. 9. 2019,   21:20
  • Jel ovo jedina slika koju hrvatski mediji koriste za ISIL

    11. 9. 2019,   20:22
  • Pomogo mu Komšic

    11. 9. 2019,   21:53