Obavijesti

News

Komentari 160

Arsen Bauk: "Pristali smo da Božo Petrov bude mandatar"

Arsen Bauk: "Pristali smo da Božo Petrov bude mandatar"
3

Arsen Bauk koji je bio na pregovorima s Mostom sutra ide kod predsjednice na konzultacije. Vrlo je izgledno da će Milanovića predložiti za predsjednika Sabora

VIDEO

U emisiji Otvoreno gostovali su Željko Reiner iz Domoljubne koalicije, Arsen Bauk iz koalicije Hrvatska raste, Iva Puljić Šego novinarka Večernjeg lista te komunikacijski stručnjak Krešimir Macan raspravljali su o tome hoće li predsjednica Kolinda Grabar Kitarović sutra konačno dodijeliti mandat za sastavljanje nove Vlade te koliko dugo bi ta Vlada mogla trajati.

Arsen Bauk koji je bio na pregovorima s Mostom sutra ide kod predsjednice na konzultacije. U ime koalicije kazao je kako su pristali da Božo Petrov bude mandatar, a vrlo je izgledno da će Milanovića predložiti za predsjednika Sabora. Pregovorima se za sad ne nazire kraj, a Bauk vjeruje da Grabar Kitarović neće raspisati nove izbore. 

Reiner pretpostavlja da koalicija Hrvatska raste predsjednici neće doći s dovoljnim brojem potpisa pa će tražiti odgodu.

Arsen Bauk je govorio o reformi regionalne samouprave pa je istaknuo da će Istarska županija ostati županija i da se neće spajati s nekim dijelovima Hrvatske. A Reiner je na to kazao da u petak na tom sastanku nisu precizirali ništa o županijama, već su raspravili čak i neke bizarne ideje, ali zaključak nisu donijeli. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Akademik je pročitao i izjavu koju je Petrov dao 6. studenog kod javnog bilježnika, a u kojoj je napisao da će podnijeti ostavku ako Most koalira s jednom strankom koja je vodila Hrvatsku u posljednjih 10 godina.

- Vjerujući da je Petrov častan čovjek, mislim da on to neće napraviti. Ovo je sada stvar koja se prikazuje kao definitivna, jedno je pitanje pregovaranja, a drugo je definitivni sporazum koji omogućava stvaranje vlade - kazao je Reiner.

Komentirao je i navode da je Milanović izigrao Karamarka.

- Ako je temeljni uvjet MOST-a bilo tripartitno dogovaranje, kako je sada moguće dipartitno, a nije bilo moguće do sada? Temeljno pitanje je bilo prihvaćate li tripartitno. HDZ nije prihvatio i automatski time otpada, kako sada može biti dipartitno - pita se Reiner.

- Prisustvovao sam sceni koja se dogodila, ali nisam stekao dojam da je Milanović prevario Karamarka. Bio bih jako žalostan da je nešto na prijevaru napravljeno. Nakon toga je HDZ dobio još jedan rok, da bi se otklonila bilo kakva sumnja, ali oni su se tri puta izjasnili da ne žele pristati na MOST-ove uvjete - odgovorio je Bauk. Reiner je na to odgovorio da HDZ nije pristao samo na jedan uvjet - tripartitnu vladu. 

Bauk je kazao i kako bi bio sretniji da Milanović nije dao izjavu protiv Podolnjaka. 

Reiner je za kraj ponovio kako SDP nema 76 glasova, a Bauk ga je pitao kako nema, ako se zbroje glasovi koalicije Hrvatska raste i MOST-a. 

- 67 zastupnika, plus minus jedan, je spremno dati svoje potpise Petrovu, plus MOST, to je preko sedamdeset, treba 76, i to imamo - rekao je Bauk, a Reiner je zaključio da se 'SDP raspada, HDZ je konzistentan'. 

Milanović: Trebamo još par dana.

Reinerove tvrdnje potvrđuje i premijer Zoran Milanović koji je na svom Facebook profilu objavio kako će od predsjednice tražiti još par dana za dogovor, ipak zadovoljan je pregovorima večeras.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 160
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi:  'Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi: 'Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...
Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu