Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Asfaltirali cestu oko traktora jer ga vlasnik nije htio maknuti

None Foto: Franjo Lepan/24sata 3

Vlasnik iz Pleternice ne želi maknuti traktor dok mu Grad ne plati za zemljište preko kojega grade novu prometnicu. Gradonačelnik tvrdi da su im nudili sve

Radnici tvrtke Jurčak iz Požege koji izvode radove na asfaltiranju ceste za pleterničku industrijsku zonu u Ulici Eugena Podubskog, u petak se nisu mogli dogovoriti s vlasnikom traktora da ga makne.

- Tko mi može odrediti gdje ću parkirati traktor u svom dvorištu. Još oko metar i pol iza njega prema sredini ceste je naša zemlja - rekao je sin vlasnika zemljišta preko kojeg je izgrađena cesta. Vlasnici traktora nisu htjeli maknuti traktor pa su radnici uredno asfaltirali cestu oko traktora.

- Nećemo ga maknuti sve dok Grad Pleternica ne ispoštuje dogovoreno. Ništa nismo potpisali, niti su platili za oduzetu zemlju. Ovo što oni zovu temeljima za ogradu koji su duboki četrdesetak centimetara i sa smiješnom željeznom armaturom, slobodno mogu iskopati i napraviti po pravilima struke. Dok to ne urade, traktor ostaje gdje je - rekli su vlasnici.

Gradonačelnik: Nismo mogli čekati

Gradonačelnik Pleternice Franjo Lucić kaže da su ljudima ponudili sve, ali oni su uvijek, navodno, odustajali iznoseći nove zahtjeve.

- Nismo više mogli čekati i morali smo asfaltirati cestu, s tim da ćemo kad se problem riješi, asfaltirati i taj sporni dio - rekao je Damir Krejčir, nadzorni inženjer ŽUC-a.

Komentari (231)
  • gradonačelnik Pleternice je jedno bahato stvorenje i misli da je cijela požeština njegova,hdz mafija opet pljačka svoje građane,zašto Pleternica uopće ima gradonačelnika kad je to malo veće selo...

    4. 11. 2012,   20:18
  • ja bi im preoral asfalt i posijal kukuruz pa nek se jeb-

    4. 11. 2012,   20:07
  • ima čovjek pravo!

    4. 11. 2012,   20:03