Obavijesti

News

Komentari 591

Atentat na Mamića: Napadači ga upucali u nogu pa pobjegli

Atentat na Mamića: Napadači ga upucali u nogu pa pobjegli
1

Mamić je ranjen u predjelu donjih ekstremiteta, a prva pomoć mu je pružena u Domu zdravlja Tomislavgrad. Dvojica napadača su pobjegla, a navodno su pucali iz grmlja. Mamić nije u životnoj opasnosti

VIDEO

Nepoznati napadači su oko podneva u mjestu Zidine kod Tomislavgrada pucali na Zdravka Mamića. Mamić je ranjen u nogu, a prva pomoć mu je pružena u Domu zdravlja Tomislavgrad. 

Bljesak.info doznaje kako su dva muškarca izašla iz šume i propucala Mamića te pobjegla u automobilu. Tomislavgrad je pod policijskom opsadom.

UŽIVO ISPRED MAMIĆEVE KUĆE Pokušaj atentata na Zdravka Mamića: Napadači mu pucali u nogu! Reporteri: Paula Osojnik i Roberto Turk

Posted by 24sata on Tuesday, August 22, 2017

Iz doma zdravlja u Tomislavgradu su nam potvrdili da su Mamića primili s prostrijelom ranom desne natkoljenice. Nije u životnoj opasnosti. Ranu su mu sanirali i pustili ga da ide u Zagreb.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

00:42

- Oko 12 sati zaprimili smo dojavu kako su nepoznati počinitelji pucali iz vatrenog oružja na osobu Z.M (1959.) u mjestu Zidine kod Tomislavgrada. Osoba je lakše ranjena i smještena je u Domu zdravlja Tomislavgrad. Očevid tomislavgradske policije, županijskog MUP-a i tužiteljstva je u tijeku, kazao je glasnogovornik MUP-a Herceg-bosnaske županije Ivica Vrdoljak, koji nam je potvrdio i kako se najvjerojatnije radilo o dvojici napadača od kojih je jedan pucao. Vrdoljak je pojasnio i kako je Mamić napadnut odmah nakon što je izašao iz automobila. Osjetio je snažnu bol, kao da mu je nešto opeklo nogu, rekao je. 

Mamić je bio u privatnom posjetu u Tomislavgradu (BiH) gdje u ovo vrijeme svake godine odlazi na misu zadušnicu povodom godišnjice smrti svog oca.

O napadu se oglasio i Dinamo. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

GNK Dinamo užasnut je oružanim napadom i pokušajem ubojstva savjetnika kluba Zdravka Mamića, u utorak, 22. kolovoza, u Tomislavgradu.

Na gospodina Mamića ispaljeni su hici iz vatrenog oružja te je zadobio teške tjelesne ozljede.

Zdravko Mamić bio je u privatnom posjetu Tomislavgradu, gdje u ovo vrijeme svake godine odlazi na misu zadušnicu povodom godišnjice smrti oca. Očito je stoga, da je ovaj događaj bio planiran te je nastavak napada na gospodina Zdravka Mamića iz 2014. godine.

Iako je zastrašujuće da se ovakav pokušaj likvidacije događa u modernom demokratskom društvu, u vremenima kada smo se trebali izdići od likvidacije kao rješenja za neslaganja u mišljenjima, takav razvoj događaja nažalost ne čudi, s obzirom na linč koji postoji već mjesecima i godinama u našem društvu. Zdravku Mamiću godinama se krše ljudska prava, ne samo učestalim ugrožavanjem njegova života i fizičkim napadima na njega, nego i medijskim napisima koji raspiruju i potiču na mržnju.

Apsolutno osuđujemo napad koji je sada prerastao svaki oblik netrpeljivosti i mržnje, koji niti prije nismo odobravali, i koji su nadležne institucije davnih dana mogle spriječiti svojim djelovanjem.

Podsjećamo da je gospodin Mamić prvi put napadnut 22. ožujka 2014. godine u loži stadiona Poljud kada je na njega fizički nasrnuo Ivo Bego, a nakon toga uslijedio je i napad pred Županijskim sudom u Splitu kada su na njega i na odvjetnika Čedu Prodanovića bačene dimne bombe, baklje i boce. Sve je kulminiralo prije nekoliko mjeseci, 7. lipnja, kada je Zdravko Mamić pretrpio još jedan fizički napad, u Bolu na Braču. Tada je na njega nasrnuo ''slučajni prolaznik'' udarivši ga šakom u potiljak nakon čega je Zdravko Mamić zadobio ozljede glave i pao s rive. Pukom srećom ovaj napad nije završio sa smrtnim posljedicama koje su zapravo bile cilj samog napada.

Prisjetimo se i toga kako se društvo, javnost, politika odnosila prema napadu i pokušaju ubojstva suca Brune Marića, 11. listopada 2016. godine. Veličao se taj postupak, napadači su postali heroji, a nitko nije učinio ništa da se taj čin osudi. Suprotno, nedjelovanjem i neosuđivanjem poticalo se druge ''heroje'' i takvo je ponašanje postalo opće prihvatljivo.

Hoće li konačno netko odgovarati za ugrožavanje života Zdravka Mamića ili će se i ovoga puta raditi o remećenju javnog reda i mira s nepoznatim počiniteljima? Hoćemo li ponovno vidjeti izostanak svake reakcije politike, sudova, medija, osude javnosti? Nažalost bojimo se odgovora na to pitanje. Za ovo što se dogodilo odgovorni su svi: politika, pojedinci, društvo u cjelini i vrijeme je da nadležne institucije konačno reagiraju u skladu sa zakonom i temeljima pravne države, kako bi svi građani bili sigurni. Vrijeme je da svi skupa osudimo zločince koji se na ovaj način obračunavaju sa svojim neistomišljenicima.

Nakon posljednjeg fizičkog nasrtaja na Zdravka Mamića u Bolu na Braču i neosuđivanja tog čina, strahovali smo da će nedjelovanje javnosti, medija, politike biti poticaj na mržnju, fizičke napade i u konačnici, i na napade oružjem. Nažalost, naši su se strahovi obistinili.

Sramimo se društva u kojem živimo.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 591
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag