Obavijesti

News

Komentari 44

Djevojka preživjela tri napada: Ne bojim se, i dalje ću putovati

Djevojka preživjela tri napada: Ne bojim se, i dalje ću putovati
20

Julie Monaco je u četvrtak, u trenutku napada u Barceloni, bila u jednoj od trgovina. U lipnju je bila u londonskom metrou kada se dogodio napad na London Bridgeu

VIDEO

Mlada Australka Julia Monaco je po treći put ove godine prevarila smrt, piše Daily Mail.

Julia (26), koja živi u Melbourneu, bila je u jednom trgovačkom centru s prijateljem kada se u četvrtak poslijepodne kombi zaletio među pješake dok su prelazili cestu u poznatoj četvrti La Rambla, u centru Barcelone.

"U sekundi se sve promijenilo. Ljudi su počeli trčati i paničariti. Plakali su i vrištali od straha. Dio njih se vratio u dućane, kako bi se zaštitili", ispričala je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Svi su legli na pod, licem prema podu i čekali da opasnost prođe. Nismo se smjeli približiti izlogu", dodaje.

"Sigurna sam da će mi mama reći: "Vrati se doma", ali ne bojim se nastaviti dalje svoje putovanje".

People help an injured woman after a van crashed into pedestrians near the Las Ramblas avenue in central Barcelona People attend to injured persons at the scene after a van crashed into pedestrians near the Las Ramblas avenue in central Barcelona
15
| Foto: SOCIAL MEDIA

U napadu je poginulo 13 ljudi, a skoro 100 ih je ozlijeđeno. Odgovornost za napad preuzela je Islamska država.

To je treći napad u zadnja tri mjeseca otkako je Julija krenula na proputovanje Europom, ali to je neće zaustaviti u namjeri da vidi svijet, rekla je za 3aw.com.au.

"Ne osjećam da se trebam vratiti kući. Želim ostati ovdje gdje jesam, ne želim dopustiti da oni - tko god bili - pobijede.  Vidjet ću sve što sam došla vidjeti", kazala je djevojka.

People attend to injured persons at the scene after a van crashed into pedestrians near the Las Ramblas avenue in central Barcelona People pictured on Las Ramblas after a van crashed into crowds in Barcelona People help an injured woman after a van crashed into pedestrians near the Las Ramblas avenue in central Barcelona
9
| Foto: STRINGER, ilustracija

U lipnju, Julija je bila s prijateljima londonskom metrou kada su se napadači velikom brzinom kombijem zaletjeli u pješake na London Bridgeu i nakon toga noževima napadali prolaznike na ulicama i posjetitelje obližnjih barova u Borough Marketu usmrtivši sedam osoba i ozlijedivši najmanje 48.

Nekoliko dana kasnije, Julija je bila u slavnoj katedrali Notre Dame, kada je policija pucala u muškarca koji je čekićem nasrnuo na jednog od njih.  

Australac Adam James i njegova supruga, koja je zadobila lakše ozljede dok je bježala s mjesta napada jučer u Barceloni, preživjeli su lani teroristički napad u Istanbulu u kojem je raznesen policijski autobus.

"Opet se dogodilo. Napadi su postali naša stvarnost", kazala je.

Michael Christou iz Melbournea bio je udaljen samo 300 metara od mjesta jučerašnjeg napada.  Prošle godine u lipnju bio je nedaleko London Bridgea gdje je dvoje Australaca poginulo u terorističkom napadu.

"Mislim da me napadi prate gdje god krenuo. S jedne strane očekuješ da bi se takvo to moglo dogoditi, ali istovremeno ne želiš dopustiti da te to omete u planovima", kazao je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag