Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Austrija: Bandić na hodočašću u marijanskom svetištu

Komentari (18)
 • Miki je vjernik kak sam i ja saudijski princ aj bok

  25. 8. 2019,   17:35
 • 1 Dio .....Hrvatska danas i sutra. Danas, da ju u kratko opišem. Nezrelo, problemima i frufrustracijama opterećeno biračko tijelo. Puk tih i "discipliniran", odradi ", svoje iz obveza SUVERENA, jadno i formalno i dobije ono što je izabrao/ ZASLUŽIO. Ponaša se kao zombi, bez ikakvih ljudskih kvaliteta (u većini ne) pa ako i nešto učini, onda je to samo da se "pokaže". Da, htio sam nešto napisati o zločinačkoj politici, o zločinačkim udrugama, istim takvim medijima, ali stadoh, na NAMA samim. Da samo malo usporedim, imao sam sreću i poziv prijatelja iz Švicarske, "revanš" za gostoprimstno u našoj prelijepoj Dalmaciji (posebno sinjska Alka) koja ih je oduševila i ponukala da i oni nama (mojoj ljepšoj polovici i meni) nešto pokažu i doživih predivan kraj tjedna u posebnom *švicarskom okruženju*, naučih što je "HOSENLUPF"što je "grüezi „, ali i puno toga još, vidjeh kako se i taj švicarski puk ponaša, cijeni i voli SVOJU tradiciju. Zamislite u jednom malom gradiću Zug-u se skupilo skoro (neke medijske informacije) više od pola milijuna ljudi, domaćih, ali i nas turista. Nismo vidjeli niti jednog policajca, niti nas je netko ograničavao dapače, puno njih je nama pričalo o prelijepoj Hrvatskoj i divnim Hrvatima. Uh i sada se naježim kada pustim film doživljaja krajem tjedna. Ah, taj "Hosenlupf" to je neki tradicionalni način hrvanja u/ na piljevini, ali ono najbitnije, što me je oduševilo je da na kraju pobjednik očisti leđa od pilotine/ piljevine svom protivniku .

  26. 8. 2019,   18:19
  • Nastavak.....To me se toliko dojmilo, sitnica , ali prelijepi oblik respekta i kulture. Da, usput smo pričali i o poslu pa sam tako dobio poziv da preselim tvrtku u Švicarsku...porezi i druga davanja su puno manja nego...... Eto, odbio sam taj dio, bar za sada, pa se mislim. Nije SVE u tom materijalnom, ups, za neke nije a za neke je itekako bitno....nezadovoljsvo, frustracije, iseljavanje.Ne želim sada plivati u toj hladnoj i mutnoj politikantskoj vodi, htio sam samo ukazati na činjenicu, svugdje ima lijepih krajolika, običaja, divnih ljudi, ali ih treba HTJETI i znati vidjeti. Baš tako, kako su nas ("Poludalmatince, ali u srcu prave Dalmoše") vidjeli ovi naši Švicarci ili nas dvoje, moja ženica i ja, NJIH.......P.S. Već sam dolazak u Zug me je oduševio, ali i ispravio moje krive "kalupe".......tako čisto, uređeno...to mi je nekako sterilno, ukočeno.....no ništa od toga dapače, veseli i dragi ljudi, ugodan ambijent, istina svatko pokupi svoje smeće sa sobom i SVE OSTAJE ČISTO. Možemo li i mi doma nešto takvo urediti( kazne za takve prekšaje su "haperig"), a kod nas? Eh, Austrija je lijepa, Švicarska prelijepa, a li naša Dalmacija je BOŽIJI DAR..... Lp. Iz Austrije.

   26. 8. 2019,   18:19
 • Bandić i kultura ha ha ha

  25. 8. 2019,   17:16
 • Kaj god, išel je zamračit neku lovu kod Egidija Ercegovskog.

  25. 8. 2019,   16:25
 • Od komunjare do vjernika...sve u svoje vrijeme

  25. 8. 2019,   20:42
 • Miki, pa svećenik ti može i u zatvor doći da se obnoviš duhovno i pomoliš za grijehe! Ne trebaš tako daleko hodočastiti, pa Remetinec ti je tu pod nosom. A i u Zenicu ako odeš, bude ti blizu iz tvog prvog doma...

  25. 8. 2019,   18:47
 • Ako se sjetimo one snimke njega i njegovog sluge Vidoja išao je j...t Majku Božiju.

  25. 8. 2019,   20:43
 • Kako je to moguće?Srp i čekić u džepu,za reverom značka petokraka a u ruci svijeća?

  27. 8. 2019,   15:29
 • Takvi univerzalni prilagodivci koji se mjenjaju kako vjetar puse najbolje prolaze u bezorjentiranom drustvu, koje ni samo nezna sto su ni tko su.

  25. 8. 2019,   20:24
 • Mozda je naucio engleski ili jos treba prevoditelja ?

  25. 8. 2019,   20:43