Obavijesti

News

Komentari 155

Na pomolu je raspad sistema: Austrija ne želi više migranata

Na pomolu je raspad sistema: Austrija ne želi više migranata
4

Mi preuzimamo lavovski udio i ove godine ćemo primiti 37.500 tražitelja azila. Sada je red na drugima. Zašto bi Austrija preuzimala izbjeglice iz Grčke?, kaže austrijski ministar obrane

VIDEO

Austrija ne želi sudjelovati ni u kakvom sustavu kvota za raspodjelu izbjeglica među europskim zemljama jer je sama učinila dovoljno, izjavio je austrijski ministar obrane Hans Peter Doskozil za novine Oesterreich.

Njegova izjava mogla bi još više zakomplicirati izvanredni summit EU-Turska posvećen migrantskoj krizi, koji se održava u ponedjeljak.

Austriju, posljednju postaju prije Njemačke - glavnog odredišta migranata koji bježe pred ratom i siromaštvom - već su kritizirale Europska komisija i udruge za ljudska prava zbog ograničavanja broja izbjeglica koje prihvaća.

Austrija je dobila 90.000 zahtjeva za azilom prošle godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Mi preuzimamo lavovski udio i samo ove godine ćemo primiti 37.500 tražitelja azila. Sada je red na drugima. Zašto bi Austrija preuzimala izbjeglice iz Grčke? To bi poslalo pogrešan signal", rekao je Doskozil.

Dron snimio zarobljene ljude na granici

Rezultat odluke Makedonije i drugih europskih zemalja o ograničavanju puštanja imigranata prema EU ovih dana je snimljen dronom na granici Grčke s Makedonijom. Tamo je u improviziranom kampu zarobljeno oko 13.000 izbjeglica koji su blokirani na graničnom prijelazu Idomeni. 

Šef sjeverne grčke pokrajine Makedonije Apolos Cicikostas opisao je situaciju kao “veliku humanitarnu krizu” te shodno tome, ali i zbog najavljenog dolaska još izbjeglica, traži od grčke vlade da u njegovoj pokrajini proglasi izvanredno stanje.

Pogledajte video snimljen dronom koji prikazuje u kakvim uvjetima živi oko 13.000 izbjeglica.

 

Drone footage shows hundreds of refugee tents on the Greece-Macedonia border.Around 13,000 people are living in the...

Posted by Channel 4 News on 5. ožujka 2016
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 155
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina