Obavijesti

News

Komentari 6

Austrijancu izgorjela jahta od 19 metara, požar gasili satima

Austrijancu izgorjela jahta od 19 metara, požar gasili satima
1

Jahta se zapalila u utorak oko 22 sata. Bila je usidrena u uvali otočića Žminjak, sa sjeverne strane otoka Murtera. Srećom, nema ozlijeđenih ni stradalih...

VIDEO

Požar na austrijskoj motornoj jahti bez putnika i posade usidrene u šibenskom akvatoriju, koji je buknuo u utorak oko 22 sata, nakon višesatnog gašenja ugašen je rano jutros i u tijeku je očevid, priopćeno je iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Službenici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka)  primili su sinoć poslije 22 sata preko šibenskog županijskog centra 112  dojavu očevica o požaru koji je buktio na motornoj jahti usidrenoj u uvali otočića Žminjak, sa sjeverne strane otoka Murtera. Pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Šibenik su po dolasku osigurali požarište od širenja vatre i onečišćenja i počeli s gašenjem požara koji je bio vrlo jakog intenziteta te je gašenje trajalo do ranih jutarnjih sati.

Požar je zahvatio motornu jahtu „La Vita 2“ dužine 19,35 metara, koja plovi pod austrijskom zastavom, u vlasništvu austrijskog državljanina, dok je bila na pontonskom vezu u uvali, bez posade i putnika.

Vatrogasci su morali uložiti dodatne napore u gašenje i  osiguravanja okoliša požarišta s obzirom da je u brodskim spremnicima preostalo oko 3800 litara pogonskoga goriva, diesela. Požarište je u potpunosti stavljeno pod nadzor rano jutros.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prema informacijama nadležne murterinske ispostave, opožarena austrijska jahta do jutros nije potonula, a požarište je osigurano od mogućeg nastanka onečišćenja mora i morskog okoliša plutajućim branama.

Nevrijeme - u dva i pol sata brojne intervencije

Na pulskom, riječkom i zadarskom području nadzora sigurnosti plovidbe sinoć od 20 do  22,30 sati u doba jakog nevremena  dojavljene su brojne pomorske nezgode manjeg i srednjeg intenziteta  bez značajnijih oštećenja plovila, bez ozlijeđenih i bez onečišćenja mora. Službenici MRCC Rijeka u najvećem broju slučajeva prema pozicijama nezgoda angažirali su tvrtke za pružanje usluga komercijalnog spašavanja plovila i osoba na moru.

Službenici Lučke ispostave Silba dojavili su u Središnjicu o uspješno okončane dvije spasilačke akcije na otoku Olibu, gdje su se sinoć nasukale dva plovila, slovenska jedrilica s četiri  člana posade i motorna brodica hrvatske zastave s pet njemačkih državljana. Svi članovi posada zbrinuti su i neozlijeđeni, a plovila će tijekom današnjeg dana zbrinuti komercijalne spasilačke tvrtke.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a