Obavijesti

News

Komentari 37

Potop u Vinkovcima: Nevrijeme tek stiže u neke krajeve zemlje

Potop u Vinkovcima: Nevrijeme tek stiže u neke krajeve zemlje
1

Lokalno obilnijih pljuskova, moguće i nevremena, u ponedjeljak se očekuju ponaprije u Dalmaciji, a znatnija kiša može pasti i ponegdje u unutrašnjosti. Očekuje se i znatan pad temperature

VIDEO

Jaka kiša koja je sinoć i noćas padala u Slavoniji napravila je velike probleme u Vinkovcima. Pojedine ulice bile su pod vodom do koljena, a jedan automobil zaglavio je u bujici pa su ga ljudi morali izgurati. Vidi se to i na videu koji nam je poslao čitatelj.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:09

Slične scene jučer su se mogle vidjeti i u Crikvenici gdje su također ulicama tekle bujice vode.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:04

Nevrijeme u neke krajeve tek treba stići...

Iako je tijekom vikenda u mnogim područjima bilo jakih pljuskova, pa i nevremena, no u neke dijelove zemlje promjena vremena tek treba stići, javlja HRT.  

U ponedjeljak će lokalno obilnijih pljuskova, moguće i nevremena, biti ponaprije u Dalmaciji, a znatnija kiša može pasti i ponegdje u unutrašnjosti. Zapuhat će sjeverni i sjeverozapadni vjetar, na Jadranu i bura, koja će prema večeri duž obale jačati. Osvježit će, na kopnu mjestimice i za više od 5 °C. 

Tako će u istočnoj Hrvatskoj biti promjenljivo, prijepodne i pretežno oblačno. Povremeno će biti kiše, ponegdje i jačih pljuskova praćenih grmljavinom. Zapuhat će umjeren sjeverozapadni i sjeverni vjetar uz koji će biti još malo svježije. Naime, najviša dnevna temperatura bit će između 23 i 25 °C. 

U središnjoj Hrvatskoj također prijepodne većinom oblačno s povremenom kišom, rjeđe i grmljavinom, no kiša ponegdje može biti i obilnija. Poslijepodne će oborina prestati i oblaka će biti sve manje, posebice u najzapadnijim predjelima. Puhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. 

U Gorskom kotaru i Lici umjereno do pretežno oblačno s povremenom kišom, ponegdje i grmljavinom. Na sjevernom Jadranu promjenljivo oblačno, no sunčanih će razdoblja biti dosta, a kiše samo rijetko, uglavnom u obliku pljuskova. Zapuhat će bura, koja će prema večeri jačati i u noći na utorak često biti jaka, podno Velebita na udare i olujna. 

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije vrlo nestabilno, uz česte pljuskove i grmljavinu, lokalno i izraženije, s kojima će u kratko vrijeme pasti i obilnija oborina. Iako jakog vjetra može već biti ujutro, uz pljuskove i prijepodne - bura i sjeverni vjetar, na otvorenom moru i sjeverozapadni, izraženije jačati poslijepodne i navečer. Dnevna temperatura zraka će se sniziti pa će rijetko gdje biti vruće. 

I na jugu Hrvatske svježije, uz mjestimičnu kišu, često u obliku pljuskova praćenih grmljavinom. Vjetar ujutro slab, tek uz neveru prolazno pojačan, a zatim će prema večeri jačati bura i sjeverozapadnjak. Najviša temperatura zraka od 26 do 28 °C.

'Vrijeme je opasno': Prijeti vrlo jaka bura i grmljavinsko nevrijeme

Meteoalarm je za ponedjeljak izdao narančasto upozorenje za regiju Velebitskog kanala, te za splitsku regiju, dok je u cijelom ostatku Hrvatske na snazi žuti alarm.

U Velebitskom kanalu se očekuje jaka, u drugom dijelu dana mjestimice i vrlo jaka bura. Najjači udari vjetra 35-55 čvorova (65-100 km/h), a za splitsku regiju se predviđa grmljavinsko nevrijeme s izraženijim pljuskovima.

- Vrijeme je opasno - navodi Meteoalarm.

Vjetar i kiša rade probleme u prometu

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina). 

Na autocesti A1 od vijadukta Božići do južnog portala tunela Sveti Rok zbog jakih udara vjetra vozi se uz ograničenje brzine na 80 km/h, a jak vjetar povremeno puše i na autocesti a6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić. 

Kolnici su mokri i skliski u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj te Slavoniji. Mogući su odroni, javio ej Hrvatski autoklub (HAK) u 7,20 sati i vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Gust je promet na dionici autoceste A1 od Zagreba prema Karlovcu te je pojačan priljev vozila na naplati Lučko u smjeru mora, no trenutno nema dužih čekanja.

Od utorka pretežno sunčano, ali ne i sasvim stabilno 

Već do utorka ujutro duž cijele će se obale razvedriti te će idući dani biti uglavnom sunčani i ponovno vrući. Bura će u noći na utorak i u utorak ujutro biti jaka i vrlo jaka, mjestimice na udare i olujna, a zatim će slabjeti te će uz nju puhati i umjeren sjeverozapadnjak. 

I na kopnu će od utorka biti barem pretežno sunčano, no i dalje ne sasvim stabilno pa će uz jači razvoj oblaka mjestimice biti pljuskova i grmljavine, većinom u poslijepodnevnim satima i malo češće u gorju, a u drugoj polovini tjedna i drugdje.

Temperatura zraka već od utorka u porastu, no neće biti vruće kao na Jadranu.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a