Obavijesti

News

Komentari 47

Malenog dječaka (6) još traže u Njemačkoj. Snimila ga kamera kako trči: Otišao je prema šumi

Malenog dječaka (6) još traže u Njemačkoj. Snimila ga kamera kako trči: Otišao je prema šumi

Tijekom jučerašnje večeri pronašli smo otiske stopala koji bi mogli pripadati Arianu. Otisci nam daju uvid u to gdje je Arian možda išao. Psi su osjetili miris, rekao je glasnogovornik policije

VIDEO

U Njemačkoj se nastavlja potraga za dječakom Arianom Arnoldom (6) koji je iz Bremervörde nestao u ponedjeljak. U potragu za dječakom s autizmom uključeno je 200 vojnika, brojni volonteri, psi tragači i dronovi, piše Tagesspiegel. Glasnogovornik policije Rotenburga rekao je u petak da potraga dosad nije bila uspješna, no da se nastavlja pojačanim snagama. S obzirom na to da dječak ima autizam, ne reagira na razgovor. 

Dječak (6) s autizmom nestao u Njemačkoj, traži ga 200 vojnika
Dječak (6) s autizmom nestao u Njemačkoj, traži ga 200 vojnika

- Krećemo od nule te ćemo potragu ponovno koncentrirati na lokalno područje. Potraga će započeti u domu roditelja - rekao je glasnogovornik policije.

Više stotina volontera jučer je tražilo dječaka, uključujući i oko 300 volontera iz Bundeswehra. Tijekom noćne potrage za Arianom puštali su dječje pjesme i koristili tzv. "skybeamere". Radi se o farovima koji projiciraju snop svjetlosti u nebo, rekli su u policiji. Službenici su htjeli svjetlom potaknuti dječaka da dođe do lokacije gdje su se oni tada nalazili.

- Tijekom jučerašnje večeri pronašli smo otiske stopala koji bi mogli pripadati Arianu. Otisci nam daju uvid u to gdje je Arian možda išao. Psi su osjetili miris - rekao je glasnogovornik policije u četvrtak ujutro. Spasioci su podijelili veliko područje potrage u Donjoj Saskoj na nekoliko operativnih dijelova. Posebno su zabrinuti zbog sve većeg mraka i otežane vidljivosti zbog izmaglice i magle.

S obzirom na to da je dječak volio vodu, policija smatra da je moguće da je hodao uz rijeku Ostu. U blizini rijeke nalazi se i ribnjak koji su ronioci ujutro pretraživali, ali nisu pronašli ništa.

Nadzorna kamera

Snimke s privatne nadzorne kamere stambenog bloka u kojem dječak živi potvrdile su informacije njegovih roditelja, priopćila je policija. U trenutku nestanka je Arian šetao naseljem Elm, što potvrđuje tvrdnju roditelja da se dječaku gubi svaki trag nakon što je u ponedjeljak otišao od kuće.

Na jednoj snimci vidi se da Arian sa sobom nosi štap kojim je mahao i igrao se njime na ulici. Potom je vrlo brzo krenuo prema šumi, gotovo trčeći, pišu njemački mediji. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature