Obavijesti

News

Komentari 220

Vozila prebrzo: Autom pokosila dvije djevojčice (13) na zebri

Vozila prebrzo: Autom pokosila dvije djevojčice (13) na zebri
4

Policijskim očevidom utvrđeno je da je uzrok teške prometne nesreće brzina. Policija navodi da je 21-godišnja vozačica upravljala osobnim automobilom marke „Chevrolet Tacuma“...

VIDEO

Dvije trinaestogodišnjakinje teško su ozlijeđene u naletu automobila u Štefanju nedaleko od Bjelovara. Nasreću, izvan su životne opasnosti.

Nakon što im je liječnička pomoć pružena u bjelovarskoj bolnici, obje su ih zbog ozljeda glave i gornjeg dijela tijela prevezli u Zagreb. 

Policijskim očevidom utvrđeno je da je uzrok teške prometne nesreće brzina. Policija u svom priopćenju navodi da je 21-godišnja vozačica upravljala osobnim automobilom marke „Chevrolet Tacuma“, sisačkih registarskih oznaka iz smjera Čazma u pravcu Narte. Dolaskom u središte mjesta, do obilježenog pješačkog prijelaza ispred mjesne osnovne škole, zbog brzine se nije na vrijeme zaustavila kako bi propustila djevojčice koje su prelazile cestu na označenom pješačkom prijelazu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Uslijed udarca djevojčice su pale na kolnik i ubrzo su kolima hitne prevezene u bjelovarsku Opću bolnicu, a potom su transportirane u Zagreb.

POGLEDAJTE GALERIJU

sudar sudar sudar
16
| Foto: Damir Spehar/PIXSELL/privatna arhiva

- Bila sam doma kad su me nazvali i rekli da je auto naletio na moju kćer i njezinu prijateljicu. Odmah sam otišla tamo i vidjela stravičan prizor. Moja Lana i njezina prijateljica Ana ležale su na cesti, a liječnici su im pružali pomoć. Pretrnula sam od straha. Na cesti je bilo krvi. Nisam znala kako je moje dijete. Potrpali su ih u Hitnu i odvezli u bolnicu - kaže nam šokirana Lidija Š. iz Starog Štefanja, kojoj je laknulo kad je čula da su djevojčice izvan životne opasnosti. Obje stradale djevojčice imaju ozlijeđenu glavu i napuknuće rebara.

Kako tvrde neki svjedoci, djevojčice su navodno izašle iz autobusa koji je stajao na autobusnom stajalištu i krenule na pješački prijelaz, gdje je na njih naletjela mlađa vozačica, koja ih, navodno, zbog autobusa nije vidjela na vrijeme. Na tom dijelu ceste postoje upozorenja o smanjenju brzine zbog blizine škole.

- Znam da su djevojčice ozlijeđene i da su bile pri svijesti nakon prometne nesreće - rekla je Zlata Haloš, ravnateljica osnovne škole u Štefanju, za portal dnevnik.hr. Na pješačkom prijelazu nema semafora nego samo trepćuća svjetla, što nije dovoljno, smatra ravnateljica, jer bi vozači više pazili kad bi tu bio i semafor.

- Autobus je stajao na stanici, a oni koji su sve vidjeli rekli su da su se curice skrivale iza autobusa da bi ostale malo dulje, jer nije bilo tjelesnog, nisu imale slobodnu aktivnost. I tako su jadne naletjele - rekla je djelatnica škole Nevenka Lacković za Dnevnik.hr. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 220
VIDEO

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji