Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

AUTOBUS SMRTI: Užasni krici trznuli su nas iz sna...

None Foto: VL 26

Kamion je prešao u suprotni trak i udario u bus s vjernicima. Vozač kamiona i dvije žene su stradali. Dječak (7) koji je pao u komu sada je stabilno

Vjernici iz Našica i Đurđenovca putovali su u Međugorje u noći na subotu. Njihov autobus vlasništvo je prijevoznika Ivana Krole (32), koji ga je i vozio kroz Kotorsko, kraj Doboja u Bosni i Hercegovini. Iz suprotnog smjera naišao je kamion, prijevoznika “Drnićtrans” iz Banja Luke. Za volanom je sjedio Vladimir Bošnjak (37). Iz još nepoznatih razloga skrenuo je u suprotni trak i direktno udario u autobus s hodočasnicima. Autobus je sletio s ceste i prevrnuo se. Iza autobusa je naišao kamion koji je, pokušavajući izbjeći sudar, također sletio s ceste.
Svih 53 putnika iz autobusa je nastradalo. Ane Bandalo (58), iz Našica, i Kata Metličić (72), državljanka Australije, preminule su prije dolaska Hitne pomoći. Vladimir Bošnjak, vozač kamiona, umro je na putu do bolnice. Sin vozača autobusa David Krolo (7) u životnoj je opasnosti. U komi su ga zbog teških ozljeda glave prevezli prvo u kliničku bolnicu Banja Luka, a od tamo na odjel neurokirurgije KBC-a Rebro u Zagrebu. Njegov otac Ivan završio je u bolnici jer mu je pozlilo nakon sudara. Još 19 hodočasnika je teško ozlijeđeno i zadržali su ih u dobojskoj bolnici. Tijekom subote krenuli i su u Hrvatsku. Ostali su lakše ozlijeđeni.

NAŠIČKA BOLNICA PRIMIT ĆE TEŠKO OZLIJEĐENE
23 lakše ozlijeđenih hodočasnia nešto poslije 17 sati stiglo je iz Doboja u Našice. Autoprijevoznik iz Našica im je organizirao autobus koji ih je vozio do njihovih kuća. Nešto poslije 20 sati u Opću bolnicu Našice dovezeno je i 15 teže ozlijeđenih hodočasnika. Ravnateljica našičke Opće bolnice dr. Vesna Čačinović potvrdila je da su bolničke ekipe spremne za prihvat žrtava. Teško ozlijeđenog dječaka prevezli su u KBC Rebro. Zadobio je teške ozljede glave. Operirali su ga, a stanje mu je stabilno. Liječnici kažu da je teško davati prognoze te da su za oporavak ključna prva 24 sata.

'PROBUDILI SU NAS UŽASNI KRICI...'
Svjedoci stravične nesreće kažu da vozač nije mogao izbjeći sudar s kamionom, koji je u sekundi prešao na njegovu stranu ceste i frontalno se sudario s autobusom punim hodočasnika. Nakon sudara autobus je izletio s ceste i počeo se prevrtati. Krici šokiranih putnika koji su ležali ispod olupine autobusa, jedni na drugima, krvavi i izranjavanji razbudili su mještane Doboja koji su im odmah prikočili u pomoć. Pomoći nije bilo za dvije žene koje su preminule zbog teških ozljeda - Kati Metličić (73), državljanki Australije s prebivalištem u Stipanovcima te Ani Bandali iz Bokšić Luga. Ana je u Međugorje putovala s kćeri Brigitom koja je u stravičnom sudaru također teško ozlijeđena, ali izvan životne opasnosti.
- U autobusu su bili moji roditelji, Niko i Ruža Bandalo, te sestrična s troje male djece. Kažu kako su spavali i da nisu vidjeli sudar. Probudilo ih je prevrtanje autobusa i krici putnika - govori Mario Bandalo. Lakše ozlijeđeni putnici u subotu su iz dobojske prebačeni u našičku bolnicu, no kako je mnogima na putu pozlilo i osjetili su bolove, našički liječnici su ih odlučili iznova pregledati. Svjedoci tvrde da je tragedija mogla biti i veća jer je autobus sletio s ceste kraj potoka.
- Visili smo iznad vode. Na sreću nismo pali - kaže Željko Tomas.

BRZA INTERVENCIJA LIJEČNIKA U BiH
Svega nekoliko minuta nakon sudara na mjesto tragedije došla je dobojska Hitna pomoć. Dječak s ozlijeđenom glavom prebačen je u bolnicu u Banja Luku. Međutim, budući da tamošnji liječnici nemaju potrebnu opremu za njegovo liječenje prebačen je u Zagreb.

Komentari (28)
  • sramota je sto ima ljudi bez vjere, eto naš Bog ga je ipak saćuvao i sad je snama i ove godine je posjetio Medugorje i sam se zahvalio Gospi i Bogu kao i ja otac Davida i vozac autobusa. Zahvalili smo se sto smo živi i sto u najtezim trenucima nismo izgubili vjeru u Boga .

    1. 9. 2012,   23:46
  • zašto sad napadat Boga ili kriviti za ovu tragediju???tragedija se desila mogla je bilo gdje i bilo kada...nije im bilo suđeno da dođu do svog cilja troje je nažalost poginulo Bog ih je zasigurno pozvao na bolje mjesto od ovog našeg.Sućut obiteljima poginulih.

    24. 5. 2008,   13:28
  • šta vi mislite da bog hoće budale...eleonora bravo...

    24. 5. 2008,   14:30