Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vozila je dvoje djece: Zabila se u kamen, auto se preokrenuo...

None Foto: HGSS 2

Na mjestu nesreće našli su se pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja iz stanice Novska koji su se tada vraćali s Raba, gdje su sudjelovali u potrazi za nestalim muškarcem...

Žena koja je prevozila dvoje djece u ponedjeljak je u vozilu Kia Sportage u ličkom mjestu Živi Bunari na Jadranskoj magistrali izgubila kontrolu nad vozilom te se zabila u kameni usjek pored ceste, a auto joj se preokrenuo.

Srećom, na mjestu nesreće našli su se pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja iz stanice Novska koji su se tada vraćali s Raba, gdje su sudjelovali u potrazi za nestalim muškarcem koja je trajala sedam dana. 

'Nije ni bila svjesna što joj se dogodilo'

- Krenuli smo kući nakon potrage. Vidjeli smo gužvu na cesti i shvatili da se dogodila prometna nesreća pa smo odmah priskočili u pomoć. Žena je bila u velikom šoku i nije ni bila svjesna što joj se dogodilo - rekao nam je Marijan Veble, spašavatelj iz stanice Novska.

Tvrdi da u vrijeme kad su oni naišli još nitko od hitnih službi nije došao pa su bili primorani sami pružati prvu pomoć ozlijeđenima. Hitnu i policiju su, kaže, čekali 45 minuta jer su i oni imali pune ruke posla.

Vozačici je naticao donji dio trbuha, jedno dijete ima veliku posjekotinu ispod oka

- Prilikom pregleda smo uočili da donji dio trbuha vozačice sve više otiče pa smo odmah posumnjali na unutarnje ozljede, a jedno dijete je imalo veliku porezotinu ispod oka - kaže Marijan koji je uz pomoć svojih kolega pružio prvu pomoć majci i ozlijeđenom djetetu. Drugo dijete iz vozila je, srećom, prošlo neozlijeđeno. 

Veble ističe da je Hitna po dolasku bila jako zadovoljna poslom koji su napravili te da je tada bilo potrebno samo transportirati ozlijeđene u bolnicu. 

Danas će, priznaje, nazvati bolnicu i raspitati se u kakvom su stanju majka i ozlijeđeno dijete. Iako je sve izgledalo jako dramatično, nada se da će se oporaviti.
 

Komentari (44)
  • Ovi dečki iz GSS-a su legende, a ova gospođa je imala veliku sreću u nesreći !

    25. 7. 2018,   14:28
  • Dragi muski komentatori (oni s negativnim tekstom ) ..mislite da su svi muskarci bolji vozaci?...nisu- nisu..ne zanosite se..a da se mene osobno pita..prvo bi zakonom zabranila mobitele u autu..i Vama dragi muskarci..i Vama...pa bi onda oduzela automobile svima Vama..koji neznate parkirati u rikverc bez pomoci senzora i-ili kamere ....a onima koji ne daju zmigavac (pokazivac smjera,jelte) e takvima bi auto pod presu..a njih u prvi red da gledaju istu kako melje..ako se jos neceg sjetim..vratim se opet....(i obzirom da sam zena..odgovorno tvrdim da vozim bolje i pametnije..i postujem pravila ( premda volim stisnut gas kad sam sama u autu )..pljuc !

    25. 7. 2018,   17:53
  • a jesu li našli tog što su tražili 7 dana po Rabu?

    25. 7. 2018,   15:29