Obavijesti

News

Komentari 81

Autom ubio dvoje na Kvatriću: Povećali mu zatvorsku kaznu

Autom ubio dvoje na Kvatriću: Povećali mu zatvorsku kaznu
28

Nikola Kovačević je vozeći Audi 108 kilometara na sat i s koncentracijom alkohola u krvi od 2,16 promila naletio na skupinu pješaka. Povećali su mu kaznu s četiri i pol na šest godina zatvora

VIDEO

Županijski sud u Puli podigao je Nikoli Kovačeviću zatvorsku kaznu s četiri i pol na šest godina zatvora zbog izazivanja tragične prometne nesreće na Kvaternikovom trgu u Zagrebu, u kojoj je poginulo dvoje ljudi. Kovačević je već otišao na izdržavanje zatvorske kazne, javlja Telegram.

Podsjetimo, Kovačević je 11. travnja 2016. godine nešto prije 22 sata, vozeći Audi 108 kilometara na sat i s koncentracijom alkohola u krvi od 2,16 promila naletio na skupinu pješaka koja je čekala da prijeđe cestu na Kvaternikovom trgu.

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

00:57

Brzinom, kako stoji u presudi, više nego dvostruko većom od dozvoljene, udario je najprije u rubni kamen na križanju Maksimirske ceste i Domjanićeve ulice. Od tamo je nastavio nekontrolirano juriti prema nogostupu na Kvaternikovom trgu. Tada je naletio na Ljiljanu (61) i Aleksandra (67) Kusalovića i nanio im smrtonosne ozlijede. Lakše je ozlijeđena i njihova prijateljica Mara Sudar, a leteći dijelovi automobila odbačeni su i na jednu maloljetnu djevojčicu. 

Pijan pokosio ljude na Kvatriću: Kovačeviću 4,5 godine zatvora
Pijan pokosio ljude na Kvatriću: Kovačeviću 4,5 godine zatvora

Kad se konačno zaustavio, vozač je izašao iz vozila i počeo bježati. Sustigla su ga dvojica prolaznika i zadržala ga do dolaska policije.

Kovačević je tijekom suđenja priznao krivnju, ali je tvrdio da nije bježao, odnosno smatrao se da nije kriv za nepružanje pomoći ozlijeđenim pješacima. Uvjeravao je sud kako zbog otvorenih zračnih jastuka nije vidio je li nekoga ozlijedio.

No, suci mu nisu povjerovali i pri donošenju ove pravmoćne presude odbili su njegovo žalbu, jer smatraju da je morao znati da je naletio na pješake, jer ih je, kako je stajalo u nalazu prometnog vještaka, vidio barem nakratko kada je nailazio Maksimirskom cestom.

- To što je tijekom procesa priznao krivnju za nesreću, ali ne i za nepružanje pomoći unesrećenima bila je čista optuženikova kalkulacija. To baca sjenu na iskrenost njegovog prizanja, ali i umanjuje njegovu težinu kao olakotne okolnosti. To što je upravljao alkoholiziran i brzinom većom od dopuštene centrom grada, a nakon nesreće koju je prouzročio napustio je mjesto događaja, upućuje na bezobzirnost u kršenju temeljnih pravila sigurnosti prometa na cestama. Time je iskazao odsutnost osnovnog obzira prema zaštićenim vrijednostima, kao i ravnodušnost spram nastupjelih posljedica - stoji u obrazloženju pravomoćne presude, koju prenosi Telegram.

Kovačeviću je vozačka dozvola oduzeta na sedam godina.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina