Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Autoprijevoznika već kažnjavali jer nije poštivao radno vrijeme

None Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Vozač kamiona je rekao da je večer prije nesreće tražio liječničku pomoć. - To je bilo predmet njegovog iznošenja u obrani, a to je ušlo i u činjenični opis djela u rješenju o provođenju istrage, kaže odvjetnik

Istraga o nesreći kod Novske mogla bi se okrenuti i prema autoprijevozniku. iz Ministarstva prometa potvrđuju za Dnevnik.hr da je otprije poznat inspekciji. I u posljednje tri godine ima dva prekršaja.

vozac NESREĆA KOD NOVSKE Istražuju i autoprijevoznika: Nije pronašao zamjenu vozaču

- Tvrtka je bila u prekršaju i to pravomoćnom. Kažnjeni su s 20 tisuća kuna zbog mobilnog rada vozača, a drugi put s tri tisuće kuna, potvrdio je Mario Madunić, pomoćnik ministra prometa zadužen za kopneni promet i inspekciju.

Vlasnik tvrtke odbio je razgovarati s novinarima Nove TV prekinuvši telefonski poziv.

UDARIO IH KAMION KOD NOVSKE Posljednje zbogom: Prijateljice su pokopali jednu pored druge

Vozač kamiona je u svojoj obrani rekao da je večer prije stravične nesreće tražio liječničku pomoć.

- To je bilo predmet njegovog iznošenja u obrani, a to je ušlo i u činjenični opis djela u rješenju o provođenju istrage. Da je zbog stanja u kojem se nalazio pristao da mogu nastupiti štetne posljedice, kaže Veljko Miljević, odvjetnik vozača.

Komentari (78)
  • Žalosno je koliko pojedine službe pogoduju privatnicima. Nakon prvog prekršaja bi tribala biti opomena, drugi velika kazna, a treči gašenje firme na godinu dana. Ali isto tako mu i zabraniti otvaranje druge tvrtke, kao i njegovoj najbližoj rodbini. Kad bi se tako radilo mnogi privatnici bi dobro promislili kako bi radili i koliko.

    12. 6. 2019,   19:45
  • Pa što očekivati od inspekcije kad im je Načelinik osuđen za seksualno zlostavljenje svojih inspektorica. Inicijali S.Š.

    12. 6. 2019,   20:10
  • Niti jedan poslodavac te ne može natjerati da kršiš zakon. Čak i vojnik ima pravo i dužnost odbiti zapovjed ako bi izvršenje iste predstavljalo kazneno djelo. Ako je tako kako se tvrdi, kriv je poslodavac, ali kriv je i vozač.

    12. 6. 2019,   19:26