Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Avenati mora platiti 100.000 kuna za uzdržavanje Cesarea

None Foto: Facebook/Alessandro Avenati

Dječak je prvo bio s majkom Ninom Kuluz u Hrvatskoj, a nakon toga tri godine u BiH, kada ga je tražio i Interpol. Otac nije znao gdje je zadnje dvije godine dijete bilo

Alessandro Avenati mora platiti oko 100 tisuća kuna na ime uzdržavanja sina Cesarea (9) tijekom sedam godina od kada je protiv njegove volje dijete od godinu i pol dana odvedeno s kućne adrese u Italiji, javlja Slobodna Dalmacija.

Dječak je prvo bio s majkom Ninom Kuluz u Hrvatskoj, a nakon toga tri godine u BiH, kada ga je tražio i Interpol. Otac nije znao gdje je zadnje dvije godine dijete bilo, a u to vrijeme je više puta neuspješno pokušavana predaja dječaka ocu po pravomoćnoj presudi.

MINISTARSTVO ODUSTALO 'Lex Cesare' ipak neće postati dio pravilnika o ovrhama djece

Presudom Općinskog suda u Splitu ocu je naloženo da za svaki mjesec od kada sin nije bio s njim plati 1000 kuna, plus kamate. Pritom nije igrala ulogu ni činjenica da je na istom sudu proveden postupak zbog međunarodne otmice djeteta prema kojem je utvrđeno da je dječak protupravno odveden od oca i naložen je njegov povratak u državu rođenja, što se ostvarilo tek šest godina poslije.

NAŠAO I PRIJATELJE Cesareov novi život: Krenuo je u školu, a majku viđa svaki dan

Radi se o razdoblju od travnja 2011. godine do lipnja 2018. godine za kada je sud prihvatio tužbeni zahtjev s tim da je odredio četiri puta manji iznos uzdržavanja od traženih 4000 kuna mjesečno. Postupak je pokrenut tužbom podnijetom po dolasku u Hrvatsku kojom se u ime maloljetnog Cesarea Avenatija tražilo mjesečno uzdržavanje. 

Tema: Hrvatska

Komentari (115)
  • Opet naši nakaradni zakoni. Sin otet i sada još mora platiti alimentaciju majci koja ga je otela. Svašta.

    21. 2. 2019,   08:27
  • Nauceni smo mi na nebulozne presude naseg sudstva...

    21. 2. 2019,   08:41
  • gluposti, ja sam imao jako sličan slučaj. sud mi je isto dosudio neke penale ali pošto sam ja u međuvremenu dobio skrbništvo nad djetetom i dijete je bilo kod mene sud je naložio da ne moram platiti jer bi to ugrozilo životni standard djeteta, znači u biti išlo bi na štetu djeteta i nisam morao ništa platiti.

    21. 2. 2019,   08:33