Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

F-16 se srušio na skladište u Kaliforniji, pilot iskočio prije...

None Foto: Screenshot/YouTube/Fox

Pilot je iskočio na vrijeme i spustio se padobranom. I on je završio u bolnici na promatranju. Uzrok pada vojnog aviona se istražuje. Na skladištu je ostala ogromna rupa

Pilot borbenog zrakoplova Lockheed Martin F-16, koji je letio na trenažnom letu, katapultirao se prije nego se njegov zrakoplov srušio na skladište nedaleko od vojne baze March Air Reserve u južnoj Kaliforniji u četvrtak, pri čemu je petero ljudi ozlijeđeno, objavili su vojni dužnosnici.. 

Težina njegovih ozljeda nije poznata, a pilot je prevezen u lokalnu bolnicu na procjene, poručili su dužnosnici Američke zrakoplovne vojne rezerve u izjavi kasno u četvrtak.

Borbeni zrakoplov bio je dio 114. borbene eskadrile Souix Falls iz Južne Dakote te je provodio trenažni let za NORAD, sjevernoameričku zračnu obranu, naglasili su dužnosnici.

Los Angeles Times je, prema navodima vatrogasaca iz vojne baze, objavio da je pad zrakoplova uzrokovao manji požar, a slika koju je objavio KCAL-TV prikazuje široku rupu na krovu velikog skladišta.

 

Komentari (40)
  • Sad će rat rusofila protiv amerofila na komentarima. Činjenica je da svi avioni povremeno padaju, iz najrazličitijih razloga. Ali to je nebitno.....bitno je tko je za NATO, a tko za USSR..

    17. 5. 2019,   08:15
  • kakva je to rupa na krovu..??? kao da je avion prvo stao pa onda pao..

    17. 5. 2019,   08:31
  • Sad amerikanci će optužiti Iran da je sabotirao avion

    17. 5. 2019,   09:42