Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kamioni se prepriječili preko ceste na A4 Zagreb-Goričan

None Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell 21

HAK upozorava vozače da voze opreznije zbog snijega. Snijeg je blokirao i cijelu Europu, a u Newcastleu je zrakoplov skliznuo s piste. Srećom, nema ozlijeđenih

Prvi snijeg u petak popodne pao je u Rijeci i u Zagrebu. U Rijeci se ipak krajem dana očekuje razvedravanje, ali u kontinentalnoj Hrvatskoj se i dalje očekuju padaline. Na Jadranu se očekuje kiša, a već u subotu se u cijeloj zemlji poboljšanje vremena. Iz HAK-a upozoravaju vozače da voze opreznije zbog padalina te da na put ne kreću bez zimske opreme. Snijeg prema posljednjem izvještaju i dalje pada u Lici, Gorskom kotaru te središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj te kod graničnih prijelaza Rupa i Pasjak. Probleme u ostatku zemlje stvara i kiša. Na autocesti A1 između čvorova Prgomet i Bisko na mjestima ima i leda, a na autocesti Rijeka-Zagreb mogući su zastoji zbog nekoliko prometnih nesreća u oba smjera.

Kamioni prepriječili cestu na A4, dio Ipsilona zatvoren zbog leda

Na autocesti A4 Zagreb-Goričan promet teče samo jednim trakom kod čvora Novi Marof u smjeru Varaždina zbog nekoliko teretnih vozila koja su se prepriječila preko ceste.

Zbog leda je od 20.30 sati za sav promet zatvorena dionica Istarskog ipsilona između Kanfanara i Pule. Obilazak je preko Bala, javio je HAK.

Plitvičku cestu zatvorili zbog lančanog sudara

Zbog lančanog sudara za sav promet je posliepodne bila zatvorena državna cesta D1 između Grabovca i Slunja. Oko 14.30 sati u Oštarskim Stanovima kod Rakovice sudarili su se dva teretna vozila, autobus i automobil. Srećom, u sudaru nije bilo ozlijeđenih. Zbog niza sudara u oba smjera na autcesti Rijeka-Zagreb stvaraju se velike kolone. 

Stanje u prometu pratite na HAK-u

U Zadru padala tuča

Zadar je u petak pogodilo nevrijeme . Padala je jaka kiša koja je u tren poplavila neke gradske ulice. Voda je na nekim mjestima bila visoka skoro pola metra . Kiša je u jednom trenutku prešla u tuču.  

Snijeg otežava promet u Europi, avion skliznuo s piste

Britanski meteorolozi su izvijestili kako u posljednjih 17 godina nije palo toliko snijega na današnji datum u cijeloj zemlji. U Škotskoj su zatvorili 80 škola jer autobusi nisu mogli voziti. Prognoze pokazuju kako će snijeg nastaviti padati. Cijela Europa se suočava s obilnim padalinama, a zbog snijega je i u Njemačkoj bilo nekoliko prometnih nesreća. Zračnu luku u Newcastleu zatvorili su u četvrtak nakon što je putnički zrakoplov skliznuo s piste. Srećom, nitko od 188 putnika nije ozlijeđen. Avion je slijetao nakon leta s Kanarskih otoka, piše AFP

Komentari (38)
  • Ajme, od kud snijeg krajem jedanaestog mjeseca?!?!?! :)))))

    26. 11. 2010,   15:05
  • počele su zimske gadosti...

    26. 11. 2010,   14:39
  • "Nista nas ne smije iznenaditi, osim snijega."..................Alan Ford

    26. 11. 2010,   16:21