Obavijesti

News

Komentari 35

'Avion smo redovito održavali, moramo doznati zašto je pao'

'Avion smo redovito održavali, moramo doznati zašto je pao'
4

Stručnjaci su krenuli na mjesto nesreće da doznaju zašto se srušio. Kompanija tvrdi da starost aviona nije rizičan faktor zbog visokih standarda održavanja

VIDEO

Zrakoplov Germanwingsa, koji se u utorak prijepodne srušio u Alpe na jugu Francuske , na prvi jutarnji let krenuo je u 6.48 sati kada je putnike prevezao iz Düsseldorfa u Barcelonu. Nakon kraćeg zadržavanja u Barceloni i ukrcavanja 144 putnika i šest članova posade, u 10.01 sati krenuo je put Düsseldorfa i nedugo potom doživio nesreću.

Potvrdio je to čelnik Germanwingsa Thomas Winkelmann na press konferenciji održanoj u povodu prve velike nesreće ove niskobudžetne zrakoplovne kompanije.

- Nedugo nakon što je postigao visinu od 11.500 metara, avion je počeo padati . Kontakt s francuskom kontrolom leta imao je posljednji put u 10.53 sati kada je bio na visini od oko 2000 metara. Nakon toga svaki kontakt je izgubljen - rekao je Winkelmann.

Otkrio je kako je Airbus A320 , koji je u utorak pao, u sklopu Lufthanse letio od 1991. godine , a od 2004. godine bio je u sastavu Germanwingsa.

Lufthansini tehničari na njemu su obavili posljednju rutinsku provjeru u ponedjeljak, a zadnji veliki remont avion je imao u ljeto 2013. godine.

- Glavni pilot 10 je godina radio za Lufthansu i ima više od 6000 sati leta - kaže Winkelmann.

Pokretanje videa...

24sata 00:24

Čelnik kompanije dodao je i da su Lufthansini, Germanwingsovi i Airbusovi stručnjaci krenuli na mjesto nesreće kako bi što prije doznali zašto se Airbus srušio. Tvrdi da starost zrakoplova nije rizičan faktor zbog visokih standarda održavanja u Lufthansi.

- Učiniti ćemo sve što je u našoj moći da otkrijemo zašto je Airbus pao, je li to učinjeno namjerno ili ne . Duboko suosjećamo s obiteljima i prijateljima poginulih - naglasio je Winkelmann.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.