Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Avion udario u jato galebova i sletio u polje: 'Pilot je heroj!'

None Foto: Twitter

Ruski mediji proglasili su pilota Damira Jusupova "herojem", a mnogi uspoređuju taj čin sa slijetanjem zrakoplova U.S. Airwaysa na rijeku Hudson 2009. godine. Američki avion tada je udario u jato gusaka

Rusija u četvrtak slavi "čudo" uspješnog slijetanja putničkog zrakoplova s 233 putnika na polje kukuruza u predgrađu Moskve, nakon što je pri uzlijetanju udario u jato ptica. 

Ministarstvo zdravstva objavilo je da je ozlijeđeno 23 ljudi, no da nitko nije poginuo kad je Airbus 321 Ural Airlinesa sletio na polje jugoistočno od Moskve. Avion je nedugo nakon uzlijetanja udario u jato galebova, zbog čega su mu se pokvarili motori. 

Državna televizija taj je manevar prozvala "čudom iznad Ramenska", referirajući se na četvrt u moskovskoj regiji u kojoj je zrakoplov sletio, oko kilometar udaljenosti od međunarodne zračne luke Zhukovsky. 

Ruski mediji proglasili su pilota Damira Jusupova "herojem", a mnogi uspoređuju taj čin sa slijetanjem zrakoplova U.S. Airwaysa na rijeku Hudson 2009. godine. Američki avion tada je udario u jato gusaka. 

Pri slijetanju ruskog zrakoplova motori su bili ugašeni, a kotači nisu bili vani. Avion je putovao u Simferopol na Krimu. (tob)

Komentari (35)
  • Svaka ti čast

    15. 8. 2019,   10:18
  • Rekao bih cak da je ovo bilo teze od slijetanja na Hudson. Pravo je cudo da nitko nije poginuo

    15. 8. 2019,   10:29
  • bogato nagraditi pilota i njegovo znanje i iskustvo koristiti za poducavanje drugih pilota

    15. 8. 2019,   10:54