Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Babica se slikala s prerano rođenim djetetom u džepu

None Foto: ynetnews

Izrael: Medicinska sestra slikala se s bebom kako bi razveselila roditelje prerano rođenih beba. Još se ne zna hoće li babica zbog toga dobiti otkaz

Izraelsko ministarstvo zdravstva zgrozila je iskusna babica, kako medicinsku sestru opisuje ravnatelj bolnice Bnei Zion u Haifi, jer se slikala s nedonoščetom u džepu. Fotografiju su trebali prikazivati roditeljima prerano rođenih beba.
- Riječ je o 'klokan-metodi’, kojom roditelje podučavamo kako stvoriti izravnu fizičku vezu s djetetom bez predrasuda. S obzirom na to da je fotografija neke šokirala, maknuli smo je iz prezentacije - rekao je dr. Amnon Rofe, ravnatelj bolnice, koji je istaknuo da je sestra samo pozirala te da to nije bila njezina ideja.
Njihov neukusan humor zgrozio je struku. Iz ministarstva kažu da slučaj treba hitno istražiti.
- To je apsolutno strašno. Dugo radim ovaj posao i nikad nisam vidjela da se netko ovako krhkim bićem koristi kao lutkom na snimanju - rekla je Ilana Cohen, voditeljica izraelske udruge medicinskih sestara. Ranatelj pedijatrijskog centra Oran Malberger napominje da će u bolnici “padati glave” ako roditelji nisu odobrili fotografiranje.

Komentari (12)
  • nije napravila zlocin ali to je bebica,i to prerano rodena,pa vidi kako je malena samo. moj bebac kad se rodio bio je normalne tezine pa mi je opet izgledao krhko i pazili smo kako ga nosimo a kamoli da ga stavljam u dzep :O mozda nekima ovo nije strasno ali ja da sam roditelj ove bebe ne bi dobro prosla ni babica ni bolnica a pogotovo onaj cija je ideja.

    10. 11. 2008,   17:19
  • Očito nema djece (poput Pichlyk). A ravnatelj i drugo osoblje očito gleda na djecu samo kao na predmet rada. Što zastrašuje.

    10. 11. 2008,   17:28
  • Pa nije napravila zločin... niti je imala loše namjere.

    10. 11. 2008,   16:42