Obavijesti

News

Komentari 4

Babo u Zagrebu svjedočio na sudu na suđenju sinu Ervinu

Babo u Zagrebu svjedočio na sudu na suđenju sinu Ervinu
2

Ervina Abdića, sina političara i poduzetnika iz Velike Kladuše Fikreta Abdića Babe, terete za skidanje službenog pečata s vodomjera i nezakonitu potrošnju vode u iznosu od 5920 kuna

VIDEO

Fikret Abdić Babo, bosanskohercegovački političar i poduzetnik, koji je odležao malo manje od 11 godina zbog ratnog zločina, u utorak ujutro pojavio se na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu. Babo je na sud stigao kako bi svjedočio u kaznenom postupku koji se na tom sudu vodi protiv njegova sina Ervina Abdića. Terete ga da je neutvrđenog dana u razdoblju od 14. ožujka do 5. prosinca 2014. godine u Maljevcu, općina Cetingrad u dvorištu trgovačkog društva Eco Pharm d.o.o., čiji je vlasnik, uklonio zapečaćeni znak s brojila potrošnje pitke vode koji su 14. ožujka postavili djelatnici Vlastitog komunalnog pogona općine Cetingrad.

Potom je, tvrdi tužiteljstvo, neovlašteno se priključio na vodovodnu mrežu te koristio i potrošio vode u vrijednosti od 5920 kuna za koji iznos je oštetio Općinu Cetingrad. Tužiteljstvo za njega traži jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od osam mjeseci, koja bi se zamijenila uvjetnom kaznom uz rok kušnje od dvije godine, a traže i da vrati 5920 kuna štete. Ervin se u istrazi branio šutnjom, ne smatra se krivim te će svoju obranu iznijeti na kraju suđenja.

Fikret Abdić na sudu je rekao da je član društva Eco Pharm d.o.o. u kojemu je njegov sin direktor. Odbio je iskoristiti zakonsko pravo blagodati ne svjedočenja u postupku protiv člana obitelji. Rekao je da je navedeno društvo trenutno u predstečajnom postupku, te da pogon društva ne radi već nekoliko godina.

- Ja se nisam detaljnije bavio radom tog društva jer ga je vodio moj sin. Čuo sam da postoje neki problemi s potrošnjom vode, no sto posto sam siguran da nije bilo nikakve zlouporabe. Znam da se taj pogon bavio pakiranjem meda, no ne znam točno koliko je radnika radilo u pogonu. Već duži period, pa tako i te 2014. godine pogon nije radio - govorio je Babo. Na poseban upit tužitelja Babo je odgovorio da je on i živio u Cetingradu, u Maljevcu, a radio u Velikoj Kladuši u BiH, no nije obraćao pozornost niti zna išta o zapečaćenom šahtu ni o vodomjeru tvrtke, pa ni gdje se nalazio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Pristup dvorištu bio je slobodan, često su u dvorištu bili parkirani kamioni i vozila ljudi koji su dolazili iz inozemstva kod rodbine i molili da parkiraju kod nas, da ne moraju čekati na granici, nakon čega bi opet došli po svoja vozila. Ja nisam provjeravao čija su vozila, ni tko ih je pustio u dvorište, a jesu li dvorišna vrata bila zaključana ili ne, ja to ne znam - kazao je.

Podsjetimo Fikret Abdić u Hrvatskoj je pravomoćno osuđen na 15 godina zatvora zbog uspostave samozvane Autonomne Pokrajine Zapadne Bosne, suprotno Ustavu BiH, i zbog osnivanja logora kroz koje je prošlo oko 5000 ljudi. Iz pulskog zatvora izašao je u ožujku 2012. godine nakon izdržane dvije trećine zatvorske kazne. Nakon izlaska iz zatvora vratio se u Veliku Kladušu gdje je na lokalnim izborima u listopadu prošle godine izabran za načelnika.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer