Obavijesti

News

Komentari 10

Bačić: Opravdano je sazvati izvanrednu sjednicu Sabora

Bačić: Opravdano je sazvati izvanrednu sjednicu Sabora
1

Prije sjednice užeg kabineta Vlade, Darinko Kosor (HSLS) ustvrdio je da rekonstrukcija "neće biti sutra ni u idućih 15 dana nego na jesen". On se zalaže za smanjenje broja ministarstva u Vladi.

VIDEO

Nakon što je premijer i šef HDZ-a Andrej Plenković najavio da ima potporu za rekonstrukciju Vlade, za sada se zna da ćemo do petka dobiti zamjenu za bivšeg ministra uprave Lovru Kuščevića. Šira rekonstrukcija može se obaviti na jesen ili pak na izvanrednoj sjednici Sabora do kraja srpnja, jer prema Ustavu ljetna stanka u zasjedanju počinje 15. srpnja. Na pitanje hoće li se sazvati izvanredna sjednica Sabora, ako do petka ne bude predstavljena šira rekonstrukcija Vlade, Branko Bačić (HDZ), odgovara: 

- Zbog toga ja mislim da je opravdano sazvati izvanrednu sjednicu Sabora - rekao je Bačić (HDZ) prije sjednice užeg kabineta Vlade. Nije želio odgovoriti je li u planu smanjenje broja ministarstava. 

- To ćete pričekati da o tome nešto više kaže predsjednik Vlade - kazao je Bačić.

Osim ministarske, Lovro Kuščević otišao je i s funkcije političkog tajnika HDZ-a pa se postavilo pitanje je hoće li ga o zamijeniti na tom mjestu. Bačić je uzvratio da u stranci kvalitetnih dužnosnika.

- Ne vidim razloga da se u jednom čovjeku gomila niz funkcija. Kao što znate ja sam predsjednik Kluba HDZ-a te HDZ-a dubrovačko neretvanske županije. Nema potrebe da obnašam još jednu dužnost - rekao je Bačić.     

Kosor: 'HNS treba otići iz ove Vlade, čak i pod cijenu izbora'
Kosor: 'HNS treba otići iz ove Vlade, čak i pod cijenu izbora'

Darinko Kosor (HSLS) poručio je da se o rekonstrukciji Vlade priča već dva mjeseca, a hoće li ona biti šira, ponavlja, o tome će odlučiti premijer. On tvrdi da rekonstrukcija Vlade ide na jesen. 

- Sad je ljetna stanka. Predsjednik Vlade je rekao da se u rekonstrukciju ide i on će reći kakva će rekonstrukcija biti i koliko će ljudi predložiti, ali to neće biti sutra ni u idućih 15 dana nego na jesen. Imamo dva mjeseca da se o tome ozbiljno razgovara - kazao je predsjednik HSLS-a. 

'HNS nije povezan s ostavkom Kuščevića, oni ostaju u Vladi'
'HNS nije povezan s ostavkom Kuščevića, oni ostaju u Vladi'

Kosor se zalaže da se smanji broj  ministarstva u budućoj rekonstrukciji, a o tome je kaže bilo riječi. Nije želio govoriti o detaljima  kao ni koje je po njemu ministarstvo višak u Vladi.  Branko Hrg (HDS) nema saznanja tko će biti novi ministri, a navodi kako je na premijeru da predloži kandidate. Njegova procjena je da bi do rekonstrukcije Vlade moglo doći na jesen.

'Ostavili smo još vremena za raspravu premijera i Kuščevića'
'Ostavili smo još vremena za raspravu premijera i Kuščevića'

Na pitanje novinara strahuje li da će on otići nakon rekonstrukcije Vlade, ministar zdravstva Milan Kujundžić prvo se našalio, a zatim rekao: 

- Svatko tko se rodi zna da će umrijeti. Tako i ministar svi znaju da će jednoga dana otići. - rekao Kujundžić. 

Potvrdio je da premijer s njim o odlasku još nije razgovarao. Na pitanje je li on siguran na poziciji do kraja mandata, uzvratio je: 

- Mislim da nitko ne može biti i ne treba biti siguran - poručio je Kujundžić.

Podsjetimo premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković nakon sjednice predsjedništva i nacionalnog vijeća HDZ-a najavio je utorak rekonstrukciju Vlade. 

- Dobio sam potporu članova Predsjedništva i Nacionalnog vijeća da sukladno svojoj procjeni poduzimam sve ono što smatram da je potrebno za osvježenje u Vladi – svojevrsnu rekonstrukciju. Na način da idemo ambiciozno ka ostvarivanju svih naših programskih ciljeva – da se zemlja kvalitetno pripremi za za nas izrazio važno predsjedanje EU u prvoj polovici 2020., da se stranka konsolidirana pripremi za predsjedničke izbore i da damo čvrstu potporu Kolindi Grabar-Kitarović - poručio je Plenković. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca