Obavijesti

News

Komentari 139

Niti avioni nisu srušili Vladu: Odbili su interpelaciju SDP-a

Niti avioni nisu srušili Vladu: Odbili su interpelaciju SDP-a
1

Damir Krstičević je sinoć rekao u Saboru kako neće dati ostavku jer nema razloga za to. SDP-ovci su tražili u interpelaciji da Vlada objasni što se sve dogodilo oko propale kupnje aviona

VIDEO

Sabor je odbacio SDP-ovu interpelaciju kojom se tražilo utvrđivanje odgovornosti potpredsjednika Vlade i ministra Damira Krstičevića zbog propale nabave borbenih aviona. Za zaključak kojim se podržava rad Vlade glasalo je 79 zastupnika, tri su bila suzdržana, a 43 zastupnika su bila protiv. 

Gordan Maras (SDP) javio se za povredu poslovnika te ustvrdio da u zaključcima zaboravili navesti da je "premijer Plenković najbolji na svijetu". Predsjedavajući Jandroković uzvratio je kako on to može predložiti te da većina potom o tome glasati. 

Prije glasanja o SDP-ovoj interpelaciji o radu Vlade tražile su se stanke. Davor Bernardić (SDP) tražio je stanku kako bi se konzultirali oko besramnih laži premijera Andreja Plenkovića i ministra Damira Krstičevića tijekom saborske rasprave u četvrtak. 

- Ovo je nastavak laganja i varanja. Lagali su da nisu bili dio skupine Borg, da će vratiti Inu u hrvatske ruke, da neće dopustiti zatvaranje sisačke rafinerije, da su bili upoznati s uvjetima kupnje aviona, ali ih je u laži demaskirao američki veleposlanik, koji je rekao da je osobno odnio papire upozorenja premijeru Plenkoviću. Lagali su da ne znaju tko dila tajne dokumente iz Vlade i time su ugrozili nacionalnu sigurnost - pobrojao je Bernardić grijehe Vlade. 

Bernardić je upozorio da građani svakim danom žive sve teže jer nema reformi te da je 130.000 napustilo zemlju. 

- Kako bi prikrili istinu Vlada svaki dan izmišlja lažne vijesti kako bi prikrila afere u koje je upala - rekao je Bernardić i ponovno zatražio da se raspišu izbori, jer Sabor više ne odražava volju birača. 

Zahtjevu za stanku pridružio se i Branko Bačić (HDZ). Poručio je da je postupak nabave aviona bio u cijelosti zakonit, transparentan, da su bile upoznate sve relevantne državne institucije uključujući i Odbor za obranu na čijem čelu je Igor Dragovan iz SDP-a. 

- O svim aspektima nabave bila je upoznata javnost i nema odgovornost na Vlade. Odgovornost za nabavu dopuštenja SAD-a bilo je na državi Izrael. Za porezne obveznike nije nastala nikakav materijalna šteta. Ako je bilo blamaže na međunarodnoj razini, onda je to bilo u slučaju remonta MIG-ova koji je provođen u vrijem SDP-ove vlade - uzvratio je Bačić. 

Stanku su tražili Živi zid i Glas. 

Nema uvjeta za raspisivanje referenduma

Nakon glasovanja o interpelaciji, Sabor  je sa 105 glasova za, dva suzdržana i 16 protiv potvrdio zaključak Odbora za Ustav kako nisu stvorene pretpostavke za raspisivanje referenduma koje su inicirale građanske inicijative "Narod odlučuje" i "Istina o Istanbulskoj".  

Sabor sa 105 glasova utvrdio da nema uvjeta za referendume
Sabor sa 105 glasova utvrdio da nema uvjeta za referendume

Prije glasanja Hrvoje Zekanović (Hrast) tražio je od zastupnika da pozdrave predstavnike inicijativa, koji su glasanje pratili sa saborske galerije, no jedini koji je pljeskao bio je Zekanović. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 139
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"