Obavijesti

News

Komentari 1

Bagdad: Ispalili raketu u zoni blizu američkog veleposlanstva

Po priopćenju iračkih sigurnosnih snaga, raketa tipa katjuša pala je u središte Zelene zone, gdje su također zgrade iračke vlade i parlamenta te britansko veleposlanstvo, pri čemu nitko nije stradao...

VIDEO

Raketa je ispaljena u nedjelju na Zelenu zonu u Bagdadu, sektor u kojemu su na snazi iznimno jake mjere sigurnosti i gdje je zgrada veleposlanstva Sjedinjenih Država, nekoliko dana pošto je američka administracija povukla svoje pomoćno diplomatsko osoblje iz Iraka.

Po priopćenju iračkih sigurnosnih snaga, raketa tipa katjuša pala je u središte Zelene zone, gdje su također zgrade iračke vlade i parlamenta te britansko veleposlanstvo, pri čemu nitko nije stradao.

Isti izvor nije naveo što je bila meta raketiranja.

Policijski izvor je rekao da je projektil ispaljen iz "napuštene zone" na jugu Bagdada.

Zelena zona koja zauzima površinu od 10 četvornih kilometara na obali Tigrisa, u središtu iračke prijestolnice, okružena je betonskim zidom na kojemu je bodljikava žica. Uspostavljena je nakon američke invazije na Irak 2003. u kojoj je srušen režim Sadama Huseina.

Raketiranje se događa u vrijeme porasta napetosti između Irana, koji graniči s Irakom i SAD-a koji je pojačao sankcije Teheranu i vojnu prisutnost u regiji.

Napetosti su povezane s američkim izlaskom iz međunarodnog ugovora prije godinu dana kojim se htjelo ograničiti iranski nuklearni program u zamjenu za ukidanje sankcija. SAD je nakon toga ponovo uveo Teheranu sankcije koje opterećuju njegovo gospodarstvo. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.
Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u