Obavijesti

News

Komentari 34

Bager i radovi unatoč zabrani: Čelnik NK Rijeka gradi na Pagu

Bager i radovi unatoč zabrani: Čelnik NK Rijeka gradi na Pagu
4

U tijeku je zabrana radova u turističkoj sezoni, koja na Pagu traje od 15. lipnja do 15. rujna, no to se očito ne poštuje jer radovi na kući Damira Miškovića traju i dalje

VIDEO

Građevinski radovi na kući gospodarstvenika i predsjednika NK Rijeka Damira Miškovića u Miškovićima na Pagu, u srijedu su još trajali. Radio je bager, a po gradilištu tik uz more muvali su se i građevinci. U tijeku je zabrana građevinskih radova u turističkoj sezoni , koja na Pagu traje od 15. lipnja do 15. rujna, no to se očito ne poštuje.

Čitateljica kaže da je lani bila ista situacija i da nije bilo pomoći.

- Investitor gradi suprotno odluci o prestanku radova tijekom turističke sezone. Ista se situacija zbila i prošlo ljeto, na istoj lokaciji i s istim investitorom. Tada je jedan mještanin  Upravni odjel za komunalni sustav i prostorno uređenje grada te nije uspio riješiti situaciju. Ove godine to pokušavam ja, i preko Grada Paga i preko Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja te Ministarstvo gospodarstva. Stalni stanovnici Miškovića ne žele se zamjeriti gospodinu  Damiru Miškoviću zbog rodbinskih veza, njegovog generalnog utjecaja i same financijske pomoći  mjestu Miškovići. No, zakoni vrijede za sve pa tako i za gospodina Miškovića - kazala nam je čitateljica.

Iz Upravnog  odjela za komunalni sustav i prostorno uređenje Grada Paga kažu da su 28. srpnja zaprimili prijavu o izvođenju građevinskih radova u mjestu Miškovići.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Povodom prijave  komunalni redar je obilaskom terena utvrdio da se u dijelu građevinskog područja naselja Miškovići, na k.č.br. 2218/55 k.o. Dinjiška doista izvode građevinski radovi, čime je počinjena povreda članka 2. Odluke o zabrani izvođenja građevinskih radova tijekom turističke sezone kojom je propisano da se u razdoblju od 15. lipnja do 15. rujna kalendarske godine na području Grada Paga zabranjuje izvođenje građevinskih radova na gradnji objekata - stoji u odgovoru.

Pokretanje videa...

24sata 00:03

Navodi se i da se u ovom slučaju ne radi o građevini za čije je građenje utvrđen interes Republike Hrvatske te je komunalni redar donio rješenje kojem investitoru vlasniku građevine odnosno drugoj strani naređuje zakonske mjere obustave radova.

Kako je kuća smještena uz samo more, a zakon nalaže poštivanje pomorskog dobra , pitali smo i Ministarstvo graditeljstva ima li vlasnik kuće građevinsku dozvolu, no još nismo primili odgovor.

Telefonski smo nazvali i Damira Miškovića, no mobitel mu je bio isključen , a iz obitelji nam je rečeno da mu je mobilni telefon pao u juhu i pokvario se te da će mu trebati neko vrijeme da ga osposobi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag