Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bago je najpopularniji novinar, iza njega su Stanković i Milić

None Foto: Boris Šćitar 3

Prema istraživanju koje su provele agencije Presscut i Medianet, na ljestvici popularnosti uglavnom su TV novinari. Saša Kopljar je najprodavaniji hrvatski novinar

Mislav Bago uvjerljivo je najpopularniji hrvatski novinar, pokazalo je veliko istraživanje koja su od 12. do 15. rujna provele agencije Presscut i Medianet, na uzorku od tisuću ljudi. Novinara Nove TV po popularnosti odmah slijedi Aleksandar Stanković, novinar HRT-a i kolumnist 24sata. Na trećem mjestu je Goran Milić, pokazali su u Presscutu na Weekend Media Festivalu u Rovinju. 

Televizija se najviše prati

Na ljestvici popularnosti uglavnom su TV novinari. 

- Nacionalne TV programe, prema našem istraživanju, prati čak 94 posto ljudi, radio sluša 78 posto, a tisak čita 63 posto ispitanika - objasnili su u Presscutu. 

Saša Kopljar najprodavaniji novinar

I dok je Bago najpopularniji, Saša Kopljar je najprodavaniji hrvatski novinar, istražili su Presscut i Medianet. To su oni čiji su članci i medijske objave najčešće bili isporučivani Presscutovim korisnicima, a to su najčešće PR i agencije za odnose s javnošću. 

Od 55.000 analiziranih priloga najčešće će se emitirali oni u kojima su se pojavljivali Saša Kopljar i Petar Pereža.

Komentari (52)
  • Meni je ipak draži Goran Milić

    21. 9. 2013,   11:34
  • Goran Milić je zakon sa onim njegovim putopisnim serijama.

    21. 9. 2013,   14:49
  • Hrvatsko novinarstvo je, milo rečeno, na razini ostalih "upravljačkih mehanizama" u Hrvatskoj. Naravno da ima izuzetaka, ali se takvi brzo ušutkaju, "osobna cenzura" je toliko moćna da je kvaliteta novinarstva na razini sjeverno korejskog ili kineskog novinarstva u doba kulturne revolucije. Zar Bago, Butković, Klauški i Co nisu najbolji primjeri kvalitete hrvatskog novinarstva, naravno da se nesmije i predsjednika Duku zaboraviti?

    21. 9. 2013,   20:34