Obavijesti

News

Komentari 302

'Bagra! Sve su glasniji i jači, a većina i dalje samo šuti i gleda'

'Bagra! Sve su glasniji i jači, a većina i dalje samo šuti i gleda'
1

Dok ne počnu otvoreno ubijati Srbe, p*dere, a onda i sve nas ostale koji se ne uklapamo u “njihovu” zaostalu i zatucanu Hrvatsku?, napisao je Beljak na Twitteru...

VIDEO

Dok je čelnik SDSS-a Milorad Pupovac danas nakon sjednice Sabora šetao sa stranačkim kolegom Borisom Miloševićem preko zagrebačke tržnice Dolac do Trga bana Jelačića, osjetio je udarac u vrat. Netko ga je pogodio ostacima hrane iz obližnjeg restorana.
Izvijestili su to iz Srpskog narodnog vijeća priopćenjem osuđujući ovaj čin. 

Gađali su ga hranom: Milorada Pupovca napali na tržnici Dolac
Gađali su ga hranom: Milorada Pupovca napali na tržnici Dolac

Na ovaj napad reagirao je čelnik HSS-a Krešo Beljak:

- Bagra!!! Sve su glasniji i sve jači, a većina i dalje šuti i gleda..do kada?!?! Dok ne počnu otvoreno ubijati Srbe, p*dere, a onda i sve nas ostale koji se ne uklapamo u “njihovu” zaostalu i zatucanu Hrvatsku?, napisao je Beljak na Twitteru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Uslijedilo je kasnije i službeno priopćenje iz HSS-a:

- Razočarani smo viješću da su u središtu glavnog grada Hrvatske napadnuti saborski zastupnici SDSS-a Milorad Pupovac i Boris Milošević.Taj primitivni čin, sa sigurnošću možemo tvrditi, produkt je probuđenih duhova prošlosti koji su, nažalost, u današnjoj Hrvatskoj sve jači i jači. HSS oštro osuđuje napad na saborske zastupnike SDSS-a te apeliramo na institucije da što prije pronađu počinitelja te ga primjereno kazne kako ovakvi incidenti ne bi eskalirali, a tada će biti kasno.

HNS: Ovakve pojave najstrože osuditi

I Hrvatska narodna stranka - liberalni demokrati osudila je napad na predsjednika Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorada Pupovca i njegovog stranačkog kolegu Borisa Miloševića, saborske zastupnike srpske manjine.

"U 2018., u demokratski uređenim zemljama, bilo kakvom nasilju ili fizičkom napadu ne smije biti mjesta. Na svima nama je odgovornost da gradimo otvoreno i tolerantno društvo, a ovakve pojave, ako želimo kao društvo ići naprijed, svi zajedno, a poglavito osobe koje sudjeluju u javnom životu, moramo najstrože osuditi", istaknuli su u priopćenju.

Reagirali su i iz Antifa lige i Documente:

- Žalimo zbog današnjeg nasrtaja u središtu glavnog grada Hrvatske na zastupnike Hrvatskog sabora Milorada Pupovca i Borisa Miloševića, koji podsjeća na godine u kojima su mržnja i nasilje prema drugima i  drugačijima završavale ubijanjem. Pozivamo sve u hrvatskom društvu na solidarni otpor protiv rastuće netrpeljivosti i svih pojavnosti fašizma.

IDS i GLAS: Hrvatska nazaduje

IDS i GLAS drže kako Hrvatska već nekoliko godina nazaduje po pitanju građanskih i ljudskih vrijednosti, no "današnji ponižavajući napad na predstavnike najbrojnije manjine u Hrvatskoj još je jedan ogroman udarac otvorenoj i naprednoj Hrvatskoj".

"Na žalost, svi koji šutnjom normaliziraju mržnju neposredni su sudionici ovog ružnog incidenta", zaključili su.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 302
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke