Obavijesti

News

Komentari 196

Merđom blokirao rampu, žena u kolicima jedva uspjela proći

Merđom blokirao rampu, žena u kolicima jedva uspjela proći
4

Automobili svaki dan blokiraju prilaz rampi za kolica ispred ljekarne, kažu čitatelji. Jedna gospođa je zbog takvog bahatog vozača ostala zaglavljena na rampi. U pomoć joj je morala priskočiti prolaznica

VIDEO

Nikome ne zamjeram, ali neki vozači zaista nemaju nimalo savjesti prema onima koji se ne mogu kretati, rekla nam je gospođa iz Novigrada, koja je zbog bahatog vozača Mercedesa doslovce ostala zaglavljena na rampi ispred ljekarne.

Da joj u pomoć nije priskočila prolaznica, tko zna koliko bi naša sugovornica morala čekati da se vrati gospodin koji, osim što nema savjest, očito ne poznaje ni prometne propise.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:56

Novigradski invalidi u Istri godinama muku muče s nesavjesnim vozačima, kojih očito nije briga kako će se i na koji način ljudi u kolicima kretati gradom.

Da je to istinita tvrdnja i sami smo se uvjerili na terenu, a zorno je to pokazao i video situacije ispred ljekarne. Gospođa s kojom smo razgovarali nakon što smo vidjeli videosnimku, požalila nam se kako se godinama nagledala svega i svačega.

No pohvalila je Grad Novigrad koji je zaista puno učinio po cijelom gradu sagradivši pristup za invalide. Kako nam je rekla, ona ipak u ovoj priči nije toliko važna, ali je važno razgovarati o lošoj prometnoj kulturi vozača.

Zbog toga smo pokušali doći do vozača Mercedesa, no nitko ga, nažalost, nije znao. U samom gradu također smo vidjeli mnogo automobila bez oznaka invaliditeta parkiranih na mjestima - za invalide. 

Najviše takvih je ispred trgovačkih centara ili s upaljenom žmigavcima pored pekarnica. Policiju nismo zamijetili, a komunalni redari ne stignu svugdje pravovremeno odreagirati i dijeliti kazne, koja za parkiranje na invalidskom mjestu iznosi 700 kuna.

Pri povratku iz Novigrada još jednom smo provjerili situaciju na prilazu u ljekarnu.

Kad tamo, opet na istome mjestu, parkiran drugi bahati vozač, iako je na parkiralištu bilo barem desetak slobodnih mjesta. Vozač Peugeota očito je samo nakratko skoknuo po lijek jer je upalio sva četiri. Prije nego što smo ga uspjeli upitati zašto je baš ovdje stao, otišao je.

Ništa bolja situacija nije ni u Poreču. I tamo mnogi parkiraju na mjestima za invalide i zatvaraju prolaze za kolica.

Tu se, naravno, ne radi samo o invalidskim kolicima, nego i o kolicima za djecu, primjerice.

Najviše je takvih prekršaja kraj poslovnica banki, u svim trgovačkim centrima, gdje su bankomati bliže cesti i slično. Tu i tamo pauk te automobile ukloni, no ne pomaže previše. Čim se “oslobodi” mjesto, pojavi se drugi.

Zanimljivo je kako ovakvih prekršaja izvan turističke sezone gotovo uopće i nema, no dok traju gužve, propise jednako krše i turisti i mještani. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 196
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke